Glazba

The Prodigy pripremaju dokumentarac u čast Keithu Flintu

the prodigy
Foto: happymag.tv
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ikone britanske elektronske scene The Prodigy vraćaju se na velike ekrane!

Naime, uskoro izlazi dokumentarni film koji će pratiti uspon benda od njihovih početaka u Velikoj Britaniji pa sve do proboja na američku elektronsku scenu u 90-ima.

Film će režirati njihov dugogodišnji suradnik Paul Dugdale u suradnji sa preostalim članovima benda Maximom i Liamom Howlettom koji je ranije režirao njihov koncertni film iz 2011. „The Prodigy: World’s On Fire”. Dugdale je poznat i po suradnji s Rolling Stonesima, Paulom McCartneyem, Coldplayom i Samom Smithom.

Kao rollercoaster

Dugdale kaže kako će film biti divlji poput benda i na momente hladan, prepun dinamike, vizualnih efekata i uzbuđenja. Cilj je kod gledatelja izazvati efekt rollercoastera.

Još nije poznat datum izlaska filma, no to će bendu biti prvi projekt otkad je njihov dugogodišnji član Keith Flint počinio suicid u ožujku 2019.

Poznato je kako će iza filma stajati produkcijska kuća Pulse Films koja je producirala filmove poput Beyonceinog „Lemonade”, „Shut Up and Play the Hits” LCD Soundystema i „20,000 Days on Earth” Nicka Cavea.

Be social

Komentari