Glazba

Tina Kresnik otvara koncert Beth Hart u Boogaloou

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jednoj od najboljih pjevačica današnjice, Beth Hart, na koncertu u Zagrebu pridružit će se i jedan od najboljih vokala u Hrvatskoj! Tina Kresnik će sa pratećim bendom nastupiti prije nje 10. studenog u Boogaloo clubu.

Tina je svoju karijeru započela kao pjevačica sastava Maxmett s kojim se krajem devedesetih rastala te izdala zapaženi samostalni album “Prvi put”. Okušala se i u autorskim vodama u sastavu D.O.G. Kantina čiji je bila frontman, a iza sebe ima i zapažene uloge u mjuziklima “Hair”, “Aida”, “Ruža na asfaltu”, “Ljepotica i zvijer”… Široj publici je poznata po suradnji s Parnim Valjkom, bendom čiji je dio već pune 22 godine, a posebno su zapažene njene vokalne dionice u pjesmama Dok je tebe i Lutka za bal.

Godine 2017. ponovo izlazi sa samostalnim singlom Jesi li za to s kojim najavljuje nastavak solo priče u suradnji sa producentom Yogijem Lonichem. Ova pjesma očito u potpunosti odgovara izvođačkom senzibilitetu pjevačici koja se se svojim radom s Parnim Valjkom afirmirala kao jedan od najupečatljivijih hrvatskih vokala. “Kroz video spot je izvanredno prikazana Tinina ekspresivnost i lakoća interpretacie,pa opravdani možemo konstatirati da je hrabri prvi solo projekt Tine Kresnik građen na snažnim temeljima“, kažu iz Croatia Records, a to je samo još jedan dokaz da će prava osoba stati na binu prije jedne od najkvalitetnijih blues pjevačica današnjice.

“Oduvijek sam voljela žene sa stavom. Hrabre, jake, ali sposobne da sa svim tim osobinama ostanu i dalje ženstvene. To je ono što Beth Hart ima i to se čuje u njenom glasu i njenoj glazbi. Zbog toga joj se divim”, kaže Tina i dodaje da joj je velika čast i veselje što će imati priliku otvoriti njezin koncert: “Jedva čekam! Zapravo, sretna sam kao malo dijete!”

Beth Hart će ove jeseni posjetiti  Zagreb u okviru svoje aktualne turneje kojom promovira svoje najnovije izdanje “Fire On The Floor“, ali će publika imati prilike čuti i njene najveće hitove kao i obrade blues standarda po kojima je i postala poznata. U isto vrijeme emotivna i jaka, nježna i „opaka“, ova karizmatična žena moćnog glasa i nevjerojatne energije nikog ne ostavlja ravnodušnim. Bilo da sama s klavirom ili uz pratnju gitare pjeva najljepši blues, soul ili jazz, ili uz pratnju cijelog benda „prži“ rock’n’roll, ona daje cijelu sebe glazbi i tom trenutku u kojem se povezuje sa svojom publikom. Ta sirova emocija koju emitira na živim nastupima koji joj, kako sama kaže, znače više od svega u životu, razlog je što se sve više ljubitelja dobre glazbe širom svijeta zaljubljuje u nju i zbog kojeg je i interes hrvatske publike za njen koncert u Zagrebu nevjerojatan.

Podsjećamo da su ulaznice za njen koncert u Boogaloo clubu skoro rasprodane i da ih ih je, i nakon proširenja kapaciteta, ostalo još jako malo. Ulaznice po cijeni od 200 kn u prodaji su na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, u Boogaloo clubu kao i online na www.ticketshop.hr.

Be social

Komentari