Glazba

Tuborg Open Fair kreće na jesensku turneju s Kandžijom i Golim Ženama

Foto: Ivan Turkalj / ZIher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Tuborg Open Fair, nakon velikog proljetnog buđenja na zagrebačkom Velesajmu, kreće na jesensku turneju. Jesen nema šanse da bude dosadna u četiri sretna grada u koja TOF dovodi najboljeg freestylera na Balkanubritkog Kandžiju i njegovih šest Golih žena. Ova turneja još će jednom pokazati kako je TOF zaista parametar za odvažno.

Tuborg Open Fair je u zadnja dva velika događaja koja su donijela dva velika gostovanja (Friction u prosincu 2014. i Goldie u svibnju 2015.) potvrdio status festivala koji pomiče granice, podiže ljestvice i publici donosi upravo ono što želi. Jesenska turneja ide i opet u tom smjeru – odabirom izvođača koji je nositelj najočekivanijeg albuma godine.

No, to da Kandžija i njegova vesela ekipa imaju najočekivaniji album 2015. – to već sve ptičice na granama znaju. Od proljetnih najavnih koncerata i nestrpljenja u zraku uskoro će biti četiri mjeseca, a još se uvijek nije slegla prašina koju su podigli velikim koncertom u Vintage Industrial Baru koji je, kažu, iznenadio i njih same.

Nije pak iznenadio kritiku – koja ih je jedva dočekala, a ni publiku kojoj je već godinama jasno da osvježenje koje Kandžo donosi na scenu nije kratkog vijeka.

Od genijalnih Jelena i Bicikl, Trenerka i kožnjak, Donji Miholjac i, rijetko izvođenog, Mali Mržnja, preko albuma “Zlatne žbice”, “Dvojezična ploča” i “Folder s Golim ženama”, do hrabrog ovogodišnjeg singla ‘Crkva’, Kandžija je u nekoliko navrata dokazao kako ni jedna tema nije preosjetljiva da bi se njome poigralo, te kako ima nesumnjivo izošterno osjetilo kad dođe do ‘piknuti tamo gdje boli’ – što je u konačnici poanta žanra kojeg je odabrao.

chew the fat

TOF dakako ne bi bio baš to što jest bez TOF domaćina – klupskih majstora masnog basa i dobre atfmosfere – naširoko u regiji poznatih i prepoznatih Chew The Fat! CRO. Rezidenti programa – Yesh, DMT i Tone Tuoro uz vizualne poslastice vj –polygona osigurat će da svaka večer počne i završi baš onako kako treba!

Prva postaja Tuborg Open Fair turneje je Koprivnica i MMC Kugla, 2. listopada. Ulaznice po cijeni od 20kn potražite kroz sustav Entria ili, po cijeni od 25 kuna, na dan koncerta na ulazu kluba.

Be social

Komentari