Glazba

Tvornica Kulture: Šank?!, Antitodor i petak

Foto: www.forum.tm/ šank
Vrijeme čitanja: 2 minute

Mlad, glasovit i iznimno produktivan punk rock bend Šank?! ovaj petak 13. nastupa u Tvornici Kulture, a kao predgrupa će mu se pridružiti pulske legende Antitodor.

Prvo malo o Antitodoru. Punk rock bend iz Pule, nastao još davne 1996. i nakon uspješnih Anarhija u mome Gradu, Gubitnik, Patike i možda najpoznatije Više ne trebam te (obrada I never needed you, The Partisans), mijenjaju postav nekoliko puta, međutim uspijevaju snimiti čak tri albuma: „Gubitnik“, „Ne bojim se“ i „Punker“. Zanimljivo, sastali su se kako bi izvodili obrade poznatih punk pjesama, ali na prvoj probi, vokal i jedini stalni član benda tijekom godina, Zoran Todorović-Todor donosi svoje autorske pjesme. I to je bilo to. Nakon dvogodišnje pauze trenutno nastupaju u obnovljenom sastavu i planiraju rad na novom albumu.

Članovi grupe Šank?! staž na sceni počeli su u bendovima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma, Stribog, a kao Šank?! se po prvi puta sastaju 2010. godine kako bi svirali obrade punk pjesama iz perioda „Novog vala“. Međutim, od toga nije bilo ništa. Prema njihovim riječima: „ Nakon prve probe i nabrijane ”kemije” smo odlučili raditi autorske stvari.” U roku od dva mjeseca ulaze u studio i snimaju svoj prvi album „Grad je naš“ nakon čega intenzivno nastupaju po cijeloj regiji. Već sljedeće godine izdaju novi album naziva “Priče noćnih tramvaja” koji ih baca u regionalnu underground orbitu bendova koji pune dvorane. Povodom same promocije albuma snimaju pjesmu Zagreb gori, koja je postala svojevrsnom himnom Zagreba, a umjesto predviđenog jednog, održavaju dva rasprodana koncerta u Malom pogonu Tvornice kulture i snimaju DVD nastupa. Toliko o tome. Od tada izdaju još dva albuma: “Treća runda” i “Naša stvar” i rasprodaju, ovaj put, Veliki pogon Tvornice kulture.

Vrsta glazbe koju sviraju je punk/rock/metal/oi!/ska. Sve čime mogu izraziti što misle o svijetu oko sebe. Nastupi su im energični, beskompromisni, a oni sami jednostavno govore što misle, pa se ti nemoj složiti.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a ulaznice možete kupiti po cijeni od 40 kuna u pretprodaji ili 50 kuna na sam dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog) i online na www.entrio.hr

Be social

Komentari