Film

Udruga KREDA snimila je dokumentarni film “Ivana”

Foto: Screenshot, Udruga Kreda YT Channel
Vrijeme čitanja: 2 minute

Prenosimo: “Udruga kreditnih dužnika KREDA je, uz pomoć prijatelja i obitelji pokojne Ivane Mandić, snimila dokumentarni film kojim želi još jednom podsjetiti hrvatsku javnost gdje se nalazi običan građanin jedne suverene države u sustavu koji je u potpunosti podbacio. Pravosudni, financijski i zakonodavni sustav u Republici Hrvatskoj ne funkcionira onako kako bi trebao u jednoj modernoj, suverenoj državi. Afere se nižu jedna za drugom svaki dan i svaku slijedi već poznata izlizana fraza „neka institucije rade svoj posao“. Nažalost, u Hrvatskoj to jednostavno nije moguće. Kada bi institucije radile svoj posao, ovaj film ne bi postojao. Ivana Mandić ne bi preminula nasilnom smrću prouzrokovanom stresom koji se nakupljao radi sustavnog maltretiranja od strane banke.

Ivana Mandić je vjerovala institucijama, vjerovala je banci i to povjerenje ju je, nažalost, stajalo vlastitog života. Ivana Mandić bila je mlada, potpuno zdrava djevojka koja je planirala obitelj i kojoj je banka uvjetovala da potpiše konverziju kunskog kredita u kredit u švicarskim francima, kako bi obnovila obiteljsku kuću.

Obitelj Mandić je na vlastitoj koži osjetila svu silu mašinerije kojoj je jedini interes profit. Imaju nezahvalno iskustvo čovjeka koji nema nikakvu zaštitu institucija dok se nalazi u vrtlogu prevare, zataškavanja, manipulacija i nepravde. Mandići su platili najskuplju ratu kredita, platili su mladim i zdravim životom koji nije izdržao ogroman pritisak nemilosrdnog bankarskog sistema.

Nakon smrti njihove jedine kćeri, našli su se u mreži korupcije, kriminala i bešćutnosti svih institucija koje su ih trebale zaštititi. Borba obitelji Mandić i dalje traje i trajat će sve dok se ne pronađe krivac za dokazanu nasilnu smrt nikada prežaljene Ivane!

Film se može pogledati na YouTube kanalu Udruge KREDA:

High-definition video možete preuzeti (1.93 GB) s Dropboxa Udruge Kreda:

https://www.dropbox.com/s/86uux8t5b8s9o03/Ivana 1982-2011.mp4?dl=0

Film je snimljen u ožujku 2017. za vrijeme intervjua s obitelji Mandić kojeg je za institut Max Planck vodio dr. Marek Mikuš. Na filmu pored Božice i Drage Mandića govore (redom pojavljivanja) i dr. Marek Mikuš, Institut Max Planck (Njemačka), Ivan Kontrec iz Udruge kreditnih dužnika KREDA i prof. dr. sc. Goran Dodig, KBC Split. Film su financirali prijatelji obitelji Mandić i drugi građani koji se nisu oglušili na nepravdu.”

Udruga kreditnih dužnika KREDA

Be social

Komentari