Nagrade

Vodimo vas na promociju albuma ‘Jantar’ grupe Žen u Tvornicu kulture

Foto: facebook.com/ Žen
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sjajni četveročlani audio-vizualni bend Žen dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 24. listopada. Koncert je promocija novog hvaljenog albuma “Jantar”, a friško je vani i novi spot za pjesmu Igra protona, elektrona i neutrona.

Animirani spot za energičnu, instrumentalnu pjesmu “Igra protona, elektrona i neutrona” napravio je Thomas Bristow, animator i ilustrator iz Londona. Drugi je to video uradak za pjesmu s novog albuma.

Žen se u svom radu poigravaju i seciraju rodne stereotipe, te povezuju granice audio-vizualnih umjetnosti, zazivaju putovanje kroz vokalne harmonije uronjene u simbiozu gitare, bassa, bubnjeva i synthova. Ako ih se želi žanrovski definirati, možemo reći da rade kompleksni oblik indie-rocka pod utjecajem raznih žanrova, od post-rocka, shoegazea, math-rocka, vintage synthwavea i eksperimentalne elektronske glazbe. U svom radu kombiniraju kompleksne aranžmane s bogatim vizualima te tako stvaraju potpuno autentično psy indie rock iskustvo.

Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” iz 2013. izdan je za austrijsku Unrecords etiketu te ih je odveo na europsku turneju na kojoj su nastupali u klubovima od Slovenije do Švedske. Na domaćem terenu zaredali su se koncerti u regiji, a odlične svirke uživo priskrbile su im brojne fanove u regiji. Kraj kolovoza ove godine donosi novi album “Jantar”, također u izdanju Unrecords etikete,dostupan na bandcamp stranici benda, a novi uradak je najavljen singlom “Kraj početak” za koji je snimljen i video spot. Već po objavljivanju album Jantar se našao na popisu najprodavanijih hrvatskih albuma na Bandcampu.

I ovo izdanje donosi specifičan, slojevit i kompleksan zvuk koji je teško žanrovski definirati, a kreće se u smjeru dream popa, post-rocka, syntha, te poigravanje s rodnim ulogama, ali i emotivne, metaforične tekstove. Već je sada kristalno jasno da Žen imaju još jedan odličan album, a prava prilika da ga čujete uživo bit će u Tvornici.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn, a na dan koncerta 40 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture i sustav entrio.hr.

Za naše čitatelje pripremili smo 2 x 2 kartu, a sve što trebate napraviti je lajkati naš Facebook profil i ispod objave ovog članka na njemu ostaviti vaše ime i prezime. Također, objavu trebate podijeliti na vašem profilu i pripaziti da je post javan kako bi vas mogli pronaći.  Sretne dobitnike izvlačimo dan prije koncerta.

Be social

Komentari