Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na predstavu “Jedan mrtav čovjek”

Foto: Vanja Babić
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U utorak i srijedu, 7. i 8. studenog, u Teatru &TD ponovno je na rasporedu predstava “Jedan mrtav čovjek” autora i redatelja Aleksandra Švabića. Predstava je zamišljena kao postpogrebna situacija u kojoj je pet živih lica u odnosu na jednoga mrtvog čovjeka. Branko Črnac Tusta (Kud Idijoti) umro je 14. listopada 2012. godine. S njim je umrla i ideja koja je davala ništa drugo nego smisao (po autoru, jedini je smisao romantika bilo koje vrste). Ova lica na sceni ostavljena su bez smisla, njihovo postojanje je besmisleno.

Ziherov kazališni kritičar Saša Lovrić o predstavi je zapisao: “Jedan mrtav čovjek izvrsna je predstava ni o čemu i o svemu. Unatoč svojoj apstraktnosti, predstava zahvaljujući lakoći izvedbe djeluje nepretenciozno. Takva predstava, u kojoj su uloge identitetski ispražnjene, glumački i redateljski vrlo je zahtjevna jer se dramske osobe grade bez jasnih karakternih smjernica. Unatoč tome predstava ne djeluje suviše plastično, nego baš naprotiv, glumci svojim postupcima uspijevaju privući pažnju publike i predstava ni na trenutak ne djeluje dosadno ili monotono.“

Predstava je nastala u okviru LAB &TD-a koji je usmjeren na podršku autorima mlađe generacije kako bi im se olakšala afirmacija i istraživanje. LAB je, kao što sama riječ kaže, laboratorij – mjesto istraživanja, prostor u kojem su pogreške dozvoljene i prostor koji dopušta autorima da se razvijaju, da propitkuju, istražuju, prostor koji potiče i afirmira slobodu stvaralaštva. U predstavi igraju Nataša Kopeč, Mirta Polanović, Dean Krivačić, Sven Jakir i Domagoj Janković. 

Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za izvedbe 7. i 8. studenog. Ulaznice možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite pogledati predstavu te napišete datum kojeg želite ići u Teatar &TD. Dobitnike objavljujemo 7. studenog u jutarnjim satima.

Be social

Komentari