Nagrade

Vodimo vas u ZKM na komorni triler “Tri X i ja” Filipa Nole

Foto: www.zekaem.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Posljednja premijera Zagrebačkog kazališta mladih u prošloj sezoni, “Tri X i ja” Filipa Nole, nastala je u sklopu projekta Inkubator osmišljenog kao platforme kroz koju članovi ansambla ZKM-a razvijaju vlastiti autorski izraz u širem izvedbenom kontekstu. Prve dvije predstave proizašle iz Inkubatora bile su “Velika bilježnica” u režiji Edvina Liverića i predstava za djecu “Zdrav i čisti dom, to je baš po mom” Kristijana Ugrine, a njima se od svibnja pridružila “Tri X i ja” po tekstu Filipa Nole u zajedničkoj režiji Filipa Nole i Arije Rizvić.

O autoru

Filip Nola dugogodišnji je član glumačkog ansambla ZKM-a te cijenjeni filmski i televizijski glumac, ali i svestrani dramatičar. Njegovi su dramski tekstovi rado izvođeni i nagrađivani, a za dramu “Jukebox, Melita” dobio je i Nagradu za dramsko djelo Marin Držić. Nola je kao dramski autor zaigran, nesputan, veoma često na granici političke i svake druge korektnosti, a uz to i žanrovski raznolik, što njegove tekstove čini živim i neposrednim svjedocima vremena u kojem živimo.

Foto: www.zekaem.hr

O predstavi

Novi tekst Filipa Nole “Tri X i ja komorni je triler s elementima komedije apsurda, koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnih i drugih društvenih interakcija, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti.

U tom će smislu “Tri X i ja” potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao, zašto se u tom slučaju ustraje na seksualnoj ovisnosti, a druge se ni ne spominje te koja je prava razlika između natječaja za posao i igre? Je li prva asocijacija na slovo x nepoznanica ili potpis nepismena čovjeka? XOXOX ili XX XY? Je li mi golem ili sam ja Golem? Je li to slabost, nastranost ili prirodno ponašanje ženke i mužjaka? Jesu li Adam i Eva brat i sestra?


Ziher poklanja ulaznice!


Predstava je ponovno na rasporedu ZKM-a u petak, 27. rujna uz promotivnu cijenu ulaznica od 30 kuna. U predstavi igraju Anđela Ramljak, Mateo Videk, Petra Svrtan i Paško Vukasović.

Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu koju želite voditi sa sobom. Dobitnike objavljujemo u četvrtak, 26. rujna u podne.

Be social

Komentari