Glazba

White Lies u Tvornici promoviraju novi album ‘Friends’

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

White Lies, hvaljeni engleski post punk band, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 8. studenog 2016. na krilima novog albuma “Friends“. Upravo započeta velika europska turneja kojom promoviraju novi studijski uradak staje u Turskoj, Grčkoj, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Češkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji, a u Zagreb White Lies dolaze na jedini nastup u regiji.

Najavljen singlom “Take It Out On Me“, novi album je inspiriran bliskim prijateljima benda čiji se životi mijenjaju kako stare, te o osjetljivosti veza koje blijede što vrijeme više prolazi. Priča je to o dvije strane ljubavi, kaže bend, a svijet koji nas okružuje sačinjavaju ljudi do kojih nam je najviše stalo, čak i kada se radi o jako teškom poslu. Album “Friends” s ukupno deset pjesama na novom albumu pokazuje cijeli raspon zvuka, od soft rocka 80-ih, disca, popa, čak i povratka na dark synth rock koji je obilježio njihov debitantski album.

Novi singl “Hold Back Your Love” nastavlja electro dance priču benda, a odlikuje ju bass linija, plesni ritmovi i synth, a “Morning In LA” počinje zaraznom synth melodijom i hipnotizirajućim vokalima. “Summer Didn’t Change A Thing” podsjeća na starije albume uz jake gitarske dionice koje se nadopunjuju sa synthom, a “Come On” polako gradi zvuk pjesme koji na kraju eksplodira. Kroz cijeli album ovaj trio uz melodramatični zvuk 80-ih, synthove i rock, pokazuju još jednom svoju kreativnost.

Jedan od najcjenjenjenijih otočkih bendova u zagrebačku Tvornicu dolazi šest godina nakon posljednjeg nastupa. Priča oko benda počinje 2005. godine kada su Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown karijeru započeli pod imenom Fear Of Flying. Zaokret su napravili kada su se navukli na mračniji zvuk, a time je nastao i novi naziv za bend te su rođeni White Lies čija glavna fascinacija je mračniji zvuk koji je obogaćen modernom produkcijom, a uspoređuju ih s bendovima kao što su Joy Division, Editors, Interpol ili The Killers.

Bend je pobudio jako veliko zanimanje bez ijednog objavljenog službenog izdanja. Krajem 2008. godine uslijedili su prvi singlovi “Unfinished Business” i “Death”, a potom sjajni “To Lose My Life” i “Farewell to the Fairground”. Debitantski album “To Lose My Life” po objavi u siječnju 2009. uletio je na prvo mjesto UK ljestvice albuma.

Uz velike turneje s Coldplayem ili Kings Of Leon, rasprodanim nastupima diljem Europe, bend je nastavio raditi na drugom albumu, a hvaljeni “Ritual” objavljen je 2011. godine, sa sjajnin singlovima “Bigger Than Us” ili “Holy Ghost”. Treći album “Big TV” iz 2013. godine donosi zvuk White Liesa s više melodija, a album priča o paru koji iz provincije odlazi u veliki grad kroz ambiciozni zvuk benda dok ga neke kritike tada nazivaju albumom njihove karijere. Nasljednik je album “Friends” u sklopu čije promocije White Lies dolaze u Tvornicu.

Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.

Be social

Komentari