Glazba

Zagreb Beer Fest objavio raspored izvođača po danima

Foto: YEM
Vrijeme čitanja: 2 minute

Drugo izdanje Zagreb Beer Festa počinje za manje od dva tjedna, a službeno je poznat i raspored bendova po danima. Prvi dan drugog izdanja Zagreb Beer Festa, 17. svibnja otvara se uz hrvatski indie pop bend Ischariotzcky te bend koji se nalazi na svim festivalskim plakatima Mnogi Drugi, a domaćim synth pop zvijezdama iz Nipplepeoplea pridružila se balkanska Lorde, Bojana Vuturišević.

Ako će četvrtak obilježiti “mekši” electro pop zvuk, onda petkom definitivno dominira žestoko riffovlje. Drugi dan starta uz sve popularniji zagrebački bend Porto Morto, kojeg je nemoguće žanrovski definirati. Njihov zvuk je ono što je bilo potrebno domaćoj sceni, svjež, a to su pokazali na svom solo nastupu u velikom pogonu Tvornice Kulture. Porto Morto je mlada uvertira u iskusne snagatore, Markiz, Let3, a premda slovi kao osječki reper, Kandžija s Golim ženama uvelike podsjeća na Chuck D i Prophets of Rage. Petak je tako definitivno dan za ljubitelje gitara.

Subota je poseban dan, baš kao i svaki dan kad netko ima rođendan. ZBF subota rezervirana je za 34. rođendan Stojedinice. Radio 101 je u sklopu proslave pozvao dva odlična mlada benda, Slow Motion Suicide i Peglica & Komandos, najvruće regionalno ime koje nam je reklo MOŽE, Vojka V, te zagrebačke miljenike Pips, Chips & Videoclips.

Nedjelja je idealan dan za izlazak na otvoreno, pa samim time ZBF pojačava lineup s pet bendova kako bi što dulje uživali u pivskim, gastronoskim i glazbenim radostima. Drvored će predstaviti svoj vlastiti žanr, balkankan. Gitarist Alen Kraljić okupio je bend The Miceks. Irena Žilić, jedna od naših najboljih kantautorica i vlasnica najboljeg albuma 2017. godine, nastupit će kao uvertira za britanski bend kojeg mlađe generacije nisu imale priliku slušati, a stariji kolekcionari će uvijek rado istaknuti kako imaju sve njihove albume, Fischer-Z. Čast da zatvore drugo izdanje festivala pripala je Partibrejkersima koje poput ostalih headlinera ne treba previše predstavljati.

Zagreb Beer Fest održat će se od 17. do 20. svibnja na već poznatoj lokaciji na Trgu Francuske Republike. Festival je prošle godine posjetilo 30 tisuća ljudi, a ove godine se tijekom četiri dana očekuje 50 tisuća ljudi. Zagreb Beer Fest je ove godine proširen za jedan dan, ugostit će više bendova, a proširena je i ponuda hrane i piva. Više informacija o dnevnim aktivnostima, gastronomskim i pivskim ponudama bit će objavljeno idući tjedan. Ulaz na festival je besplatan, a organizator je Yem.

Be social

Komentari