Vizart

Zavirite u budućnost na 11. Festivalu znanosti

Foto: tehnicki-muzej.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: tehnicki-muzej.hr
Foto: tehnicki-muzej.hr

Tehnički muzej u Zagrebu već tradicionalno za Festival znanosti priprema razne poslastice za sve ljubitelje znanosti, a ove godine će nam omogućiti da, vjerovali ili ne, zavirimo u budućnost. I ovog travnja posjetitelji imaju priliku posjetiti različite izložbe, radionice i stručna predavanja u čak 10 hrvatskih gradova: Krapina, Lošinj, Osijek, Pula, Rab, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb. Festival koji već 11. godinu uspješno popularizira znanost i približava ju svim uzrastima održat će se od 22. do 27. travnja. Organizatori manifestacije u Zagrebu su Tehnički muzej, Sveučilište u Zagrebu i British Council, a svi sadržaji su besplatni.

Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili, poručio je Amerikanac Arnold H. Glasgow. U Tehnički muzej, prostorije Geodetskog fakulteta i na druge lokacije ona stiže već sljedećeg tjedna. Kroz predavanja i radionice posjetitelji imaju priliku saznati jesu li masovna izumiranja stvar prošlosti i nešto više o humanoidnim robotima kao partnerima u radu i igri, ali i raspraviti koji je odgovor na uvijek intrigantno pitanje: je li marihuana lijek budućnosti? Detaljniji raspored i lokacije događanja pogledajte ovdje, a mi vam izdvajamo zanimljive izložbe koje Zagrepčane čekaju u sklopu festivala.

Foto: facebook.com/Luka Tomac
Foto: facebook.com/Luka Tomac

Velika dvorana Tehničkog muzeja na Savskoj 18 mjesto je na kojem će za vrijeme trajanja Festivala svakodnevno od 10 do 21 sati biti postavljena izložba Arktik autora Luke Tomca, organizirana u suradnji s British Councilom. Na istom mjestu i u isto vrijeme za posjetitelje će biti otvorena i postava knjiga iz fonda knjižnice Tehničkoga muzeja Vizionarstvo u tehnici. U predvorju muzeja posjetitelji mogu pogledati izložbu zagrebačkog Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, riječke Građevine i Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba pod nazivom Živjeti s klizištima.

Izložbu Hrvatskog kartografskog društva i Geodetskog fakulteta kARTe mARTek možete pogledati u prostorijama Geodetskog fakulteta u Kačićevoj 26. Autor izložbe koja će cijelog tjedna biti otvorena od 8 do 20 sati je Vlado Martek. Što će nam u daljoj budućnosti biti bliže, a što dalje? izložba je postera Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, autora Dragana Bukovca, Biserke Radanović Gužvice, Ivana Razuma i Snježane Mikulčić Pavlaković. Odgovor na ovo pitanje možete saznati cijeli tjedan od 10 do 17 sati u Demetrovoj 1.

Be social

Komentari