Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Film

Želiš gledati kratki hrvatski film na internetu? Možeš, na croatian.film!

07.02.2020. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ako ste ikad bili na nekom filmskom festivalu ili barem slušali nečije priče o njima te ste se zapitali zašto ne možete nigdje doći do onog slasnog festivalskog sadržaja koji probrano ne otkupljuje televizija, a koji festivalsko iskustvo zapravo čini potpunim, vašim je mukama došao kraj.

Zagreb Film Festival pokrenuo je internetsku platformu za promociju domaćeg kratkometražnog filma, nazvanu croatian.film, zamišljenu kao prostor za razvoj i nadogradnju Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkometražnog filma Zagreb Film Festivala. Platforma omogućuje svim zainteresiranim gledateljima kvalitetan i besplatan pregled i uvid u bogatu domaću produkciju kratkog metra bilo gdje i u bilo kojem trenutku, a novi projekt predstavili su direktor ZFF-a, Boris T. Matić te izvršni direktor, Hrvoje Laurenta.

Laurenta je na predstavljanju rekao kako je cilj stvaranja ovakve platforme bio doći do svih, odnosno stvoriti nešto i za filmske profesionalce i za publiku, čime se jedne spašava od zaborava, a drugima se daje pristup do bogatstva domaće kinematografije – HAVC je od osnutka do danas sufinancirao gotovo 450 kratkometražnih filmova.

U bazi platforme croatian.film trenutno se nalazi 118 vrijednih, zanimljivih i nagrađivanih kratkometražnih naslova, a među dostupnim filmovima su djela nagrađivanih domaćih autora prikazana na domaćim i međunarodnim festivalima gdje su osvojila brojne nagrade i priznanja. Među njima su filmovi Judite Gamulin, Mladena Stanića, Sonje Tarokić, Jasne Nanut, Miroslava Sikavice, Đure Gavrana, Zvonimira Jurića, Antonete A. Kusijanović, Igora Bezinovića, Hane Jušić, Jurja Primorca, i brojnih drugih domaćih autor/ica.

Platforma je i dvojezična, dakle svi tekstovi i informacije prevode se na engleski jezik, a svi filmovi imaju i engleske titlove kako bi i međunarodna publika mogla s lakoćom pratiti sav sadržaj na portalu čime će se povećati vidljivost hrvatskog filma na međunarodnoj sceni.

(Visited 435 times, 1 visits today)

Komentari