Glazba

ZEZ dovodi eksperimentalni hip hop duo Shabazz Palaces u KSET

Foto: facebook.com/shabazzpalaces
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Trikovi i klišeji i Zavod za eksperimentalni zvuk 18. listopada u KSET premijerno dovode eksperimentalni hip hop duo Shabazz Palaces. Dvojac iz Seattlea objavljuje za legendarni Sub Pop Records, a čine ga Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro, član kultne jazz/rap grupe Digable Planets, i multiinstrumentalist Tendai Baba Maraire. Njihovo afro sci-fi stvaralaštvo kali se i kao dio umjetničkog kolektiva astralnih putnika Black Constellation. Pomaknuti zvuk servirali su i u društvu Flying Lotusa, Thundercata, Juliana Casablancasa, Battlesa…

Iza sebe imaju četiri kritički odlično prihvaćena albuma: “Black Up”(2011.), “Lese Majesty” (2014.), “Quazarz: Born on a Gangster Star” (2017.) i “Quazarz vs. The Jealous Machines” (2017.). Aktualna dva albuma „monozigotsko“ su izdanje na temu ljudskog odnosa s uređajima kroz oči Quazarza, vanzemaljskog bića u dodiru s civilizacijom Amurderce. „Born on a Gangster Star“ pokazuje svježi lo-fi pop senzibilitet, dok je bratski album više okrenut slobodnoj formi, spoken wordu i razlivenim beatovima.

Ovi šamani žive u svijetu koji formu ne poznaje i gdje disonatni tonovi grade apstraktnu zvučnu sliku koja vas u jednom momentu umiruje, a u drugom već agresivno napada. Pokušat ćemo se othrvati simboličkom rasapu stvarnosti kakvu poznajemo odlaskom na Quazarz. Putovanje će biti zajebano i neponovljivo. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji samo u Dirty Old Shopu po cijeni od 75kn, a na dan će koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i pretprodaji u KSET-u bit će objavljeni na Facebook eventu.

Be social

Komentari