Nagrade

Ziher vas vodi u Gavellu: Osvojite ulaznice za “Četvrtu sestru”

Foto: gavella.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: gavella.hr
Foto: gavella.hr

Dragi naši, ako ne znate kamo ćete u petak s obzirom na zatvaranje Purgeraja, mi ćemo vam pomoći i opet vas besplatno odvesti u kazalište. Princip je ostao isti, vi nama u komentar svoje ime i prezime, a mi vama 2 x 2 ulaznice za predstavu “Četvrta sestra”, 1. veljače u 19.30 u Gavelli.
Ovaj naslov kazališta Gavella od svoje premijere u travnju 2007. proglašen je najboljom predstavom na 15. Festivalu glumca, na 32. Danima satire nagrađen je Zlatnim smijehom za najbolju predstavu, kao i glavnom nagradom za žensku ulogu, dodijeljenom Nataši Janjić, vidjela ga je, osim zagrebačke, i publika u Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu,  Puli, Virovitici, Slavonskom brodu, Zadru, Čakovcu, Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku, Splitu, Celju, Tivtu.
Kriminal, prostitucija, alkoholizam i bijeda s jedne, odnosno brz uspjeh ostvaren primamljivom, ali lako potrošivom medijskom slavom s druge strane, Glowacki vješto olakšava humorom, kao i tipičnom slavenskom toplinom i žudnjom za drugim i drugačijim.
Slovenski redatelj Samo M. Strelec na pozornici kazališta Gavella oblikuje ”Četvrtu sestru” kao predstavu u kojoj prizorište i gledalište ne žele biti razdvojeni, predstavu gdje iluzija i stvarnost žive jedan, zajednički život. Tri sestre igraju Jelena Miholjević, Nataša Janjić i Bojana Gregorić Vejzović, a ”naslovnu”, četvrtu Nenad Cvetko, kojima će se na sceni pridružiti i Dragoljub Lazarov, Dubravka Miletić, Boris Svrtan, Siniša Ružić, Pero Kvrgić, Ozren Grabarić, Hrvoje Klobučar i Franjo Dijak. Dramaturg je Dubravko Mihanović, scenograf Samo M. Strelec, a kostimograf Leo Kulaš.

Siječanj je iza nas, uđite u veljaču s Gavelline četiri sestre.

Be social

Komentari