Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 21/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Prva premijera kazališta Gavella ove sezone bila je predstava “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja“. Tekst suvremenog francuskog dramatičara na Gavelline je daske postavio redatelj Paolo Magelli. Suprotno očekivanjima sugeriranih naslovom, “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” nije predstava ni o politici ni o ratovanju, već o ljubavi. Riječ je o studiji parova u krizi. Francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom, ne izrugujući joj se, nego je inventivno preispitujući. Predstava je podijeljena na 20-ak međusobno nepovezanih kratkih sličica u kojima se glumci pojavljuju u nizu različitih uloga, ali uvijek u narušenim odnosima na rubu raspada, a svaka je scena prožeta neodređenom tugom. U predstavi igraju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Janko Rakoš, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Igor Kovač.

Ako želiš na predstavu “Ponovno ujedinjenje dviju Koreja” u Gavellu u petak, 22. prosinca u 20h, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Jedno od najdražih mjesta za izlaske (ali i puno više od toga) u Zagrebu definitivno je kultni KSET. Bivša kotlovnica smještena na sjeveroistočnom uglu Fakulteta elektrotehnike i računarstva danas u devet sekcija okuplja više od 300 aktivnih volontera: bike sekcija (profesionalni obožavatelji međunožnih gurala i vožnji po brdima), disco (za kemijanje po mikseti), dramska (dok ne glume na pozornici, čitaju poeziju), računarska (za prave geekove i one koji se tako osjećaju), tehnička (za manualni rad i popravke popravaka), glazbena (propali glazbenici koji zapravo imaju tajni bend), planinarska (redovito se gube po šumama gdje traže svoj unutrašnji mir), video (snimaju neugodne filmiće) i foto (umjetnici s pravim aparatima i najviše žena u sekciji).

KSET je prošle godina slavio 40 godina djelovanja u tom prostoru, no Klub studenata elektrotehnike osnovan je 1969. zaslugom tadašnjeg dekana Hrvoja Požara.  KSET nije samo mjesto gdje se odlazi na dobre koncerte ili slušaonice, već i mjesto na kojem možete popiti kavu, sjesti s prijateljima i kartati ili surfati u pauzama između predavanja ili se na kraju dana opustiti uz šah ili dobar film.

Ako želiš jednu od dvije majice koje je KSET ustupio Djedu Mraziheru, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari