Film

Pretpremijera filma “Ivan” donosi gostovanje ZFF-a u Rijeci

Foto: Art-kino Croatia press
Vrijeme čitanja: 3 minute

U Art-kino stiže Zagreb film festival s programom «Ponovno s nama», kojeg otvara pretpremijera slovensko-hrvatske drame Ivan.  Pretpremijera će se održati u nedjelju, 12. studenoga u 20 sati uz gostovanje redatelja Janeza Burgera, glumca Leona Lučeva te producenta Mihe Černeca. Ivan je napeta drama o pogrešnim odlukama i ženi koja pronalazi svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškarca. Film je na Festivalu slovenskog filma osvojio niz priznanja, uključujući i nagrade za najbolji film, scenarij i glavnu glumicu.

Ponovno s nama

Zagreb film festival je i ove godine s nama i to s programom «Ponovno s nama», u sklopu kojeg će se na velikom platnu Art-kina prikazati svih osam filmova. Od prošle godine ZFF, osim Zlatnih kolica, dodjeljuje i nagradu Zlatni bicikl, koju dobiva najbolji film iz popratnog programa «Ponovno s nama». U tom se programu prikazuju novi filmovi proslavljenih autora čiji je prvi ili drugi film ZFF prikazao prijašnjih godina u glavnom programu. ZFF rado otkriva nove redateljske nade, a ovaj nam program daje priliku da pratimo njihov daljnji rad. Riječka će publika također dodijeliti nagradu za program «Ponovno s nama».

Grčka drama Voli ne voli prati bezimeni bračni par koji ne može imati djecu. Oni unajmljuju mladu surogat majku i dovode je u svoju prekrasnu vilu da živi s njima. Dok muškarac radi, njegova žena i djevojka se sprijateljuju… Voli ne voli je na repertoaru Art-kina u nedjelju, 12. studenoga u 18 sati.

Foto: Art-kino Croatia press

«Thelma» Joachima Triera norveški je kandidat za Oscara. Nadnaravni romantični triler o Thelmi, neobičnoj bojažljivoj djevojci koja dolazi na studij u Oslo. Odgojena u strogoj religijskoj obitelji, Thelma se svake večeri čuje sa svojim roditeljima koji pokazuju uznemirujuće zanimanje za svaki detalj njezine svakodnevice. Na programu Art-kina je u ponedjeljak, 13. studenoga u 18 sati.

«Sasvim obična obitelj» Jana Cvitkoviča vodi nas u život Marka, srednjoškolskog profesora filozofije, njegove supruge Dunje, kemijske inženjerke te njihovih dvoje djece koji žive idiličnim obiteljskim životom. No, kada zaljubljena učenica Marka optuži za seksualno zlostavljanje stvari se značajno mijenjaju… Sasvim obična obitelj može se pogledati 13. studenoga u 20 sati.

U utorak, 14. studenog u 20 sati na repertoaru je drama Charleston Andreia Creţulescua, koja gledatelja vodi u život muškarca Alexandra, čija je supruga nedavno poginula. U život mu dolazi njezin ljubavnik Sebastian koji je odlučan pomoći Alexandru da preboli smrt svoje supruge.

U malenom sicilijanskom selu na rubu šume nestaje 13-godišnji Giuseppe, sin mafijaškog ubojice koji je počeo surađivati s policijom. Luna, Giuseppeova kolegica iz razreda koja je zaljubljena u njega, odbija prihvatiti njegov misteriozni nestanak. Ona se buni protiv ‘kodeksa tišine’ koji vlada otokom i ponire u mračni svijet kriminalnog podzemlja koji ga je progutao. Sicilijanska bajka Fabia Grassadonie i Antonia Piazze na repertoaru je u srijedu, 15. studenog u 18 sati.

Foto: Art-kino Croatia press

Bez ljubavi Andreja Zvjaginceva u Cannesu je osvojio Nagradu žirija. Ženija i Boris bračni su par u procesu gorke rastave. Oboje pred sobom imaju već isplaniranu budućnost i nestrpljivo iščekuju okončanje razvoda kako bi započeli novi život s drugim partnerima. Boris s privlačnom i trudnom djevojkom Mašom, a Ženija s imućnim biznismenom Antonom. Nijedno od njih ne pokazuje previše zanimanja za sina Aljošu kojeg vide tek kao jednu od prepreka na putu prema novoj blistavoj budućnosti. No onda Aljoša nestane bez traga, a potraga počinje. Film možete pogledati 15. studenog u 20 sati i 30 minuta.

Opčinjen Sofie Coppole donosi remake kultnog pulp trilera Dona Siegela (Prljavi Harry, Bijeg iz Alcatraza) iz 1971. godine. Glavne su uloge povjerene Colinu Farrellu, Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Elle Fanning. Opčinjen je na repertoaru Art-kina u četvrtak, 16. studenoga u 20 sati i 15 minuta.

Kokice

U sklopu gostovanja Zagreb film festivala u Art-kinu, ponovno su s nama i «Kockice» – nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma u dva bloka. «Kokice» su na repertoaru Art-kina u petak, 17.11. u 19 i u 21 sat. U sklopu Kockica prikazuju se Marija Jurja Primorca,  Posljednji bunar Filipa Filkovića Philatza, Čistačica Matije Vukšića, Marica Judite Gamulin, Party Ivana Stanića, Albaharijeva 19 Marka Dugonjića, Naopako Filipa Zadra, Kontraofenziva Jakova Nole, Northern Hymn Tina Žanića te U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović. Ulaz program «Kockice» je slobodan.

Be social

Komentari