Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 2/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho,

Prvi dan Adventa uspjeli smo preživjeti, prvi su darovi neke već razveselili, vrijeme je za drugu rundu! A već drugog dana pripremio sam vam nešto zaista posebno. Mislim, dvije riječi sve govore – Josipa Lisac. Najveća hrvatska glazbena diva svih vremena ove godine slavi velikih 50 godina impresivne karijere. Slavlje će obilježiti dva odavno rasprodana koncerta u Lisinskom, šteta što su samo dva, ja se kladim da bi i pet-šest koncerata bilo rasprodano.

Osim koncertno, slavlje je obilježeno i kompilacijom “Posve slobodna (suradnje i etno)”. Kao što i ime sugerira, na albumu su se na jednom mjestu našle neke od najboljih Josipinih suradnji s vrhunskim glazbenicima te njene zapanjujuće izvedbe tradicionalnih pjesama. Riječ je o dvostrukom albumu na kojem su pjesme kronološki poredane. Na prvom CD-u nalaze se legendarne suradnje Rušila sam mostove od sna s Dinom Dvornikom, Kao mir s grupom Boa i Na, na, na, na s Cubismom, ali i neke novije suradnji kao Ljubav s Quasarrom i Tebi putujem s Chui.

Drugi CD počinje zanimljivom izvedbom tradicionalne pjesme Omer beže koju je Josipa maestralno otpjevala još 1974. godine. Na CD-u nalazi se još nekoliko studijskih izvedbi poput Oj sončece, live izvedba pjesme Dalmatino, povišću pritrujena s Tedijem Spalatom, Đelem, đelem s Šabanom Bajramovićem i Cubismom, a po prvi put su objavljene Vuprem oči i Dremle mi se, dremle koje je Josipa izvela u predstavi “Pijana noć 1918.” kazališta Ulysses. Funk, rock, klasika, pop, klapska ili božićna pjesma, etno, fado ili rap – to je sve glazba u kojoj se Josipa savršeno snalazi, a album “Posve slobodna (suradnje i etno)” to još jednom potvrđuje.

Album “Posve slobodna (suradnje i etno)” objavljen je u izdanju Croatia Recordsa koje nam je ljubazno ustupilo jedan primjerak za adventski kalendar. CD možete osvojiti na Ziherovoj Facebook stranici.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Voli vas vaš,

Djed Mraziher

Be social

Komentari