Film

5. Vladimir skate film festival u Fažani i Puli

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Petu godinu za redom Fažana i Pula na dva dana u rujnu postaju središte umjetničke skateboarding scene na području cijele Europe. U organizaciji skateboard kluba „August Šenoa“, 18. i 19. rujna 2015., održat će se peto izdanje Vladimir skate film festivala, jedinstvene skateboarding manifestacije u Hrvatskoj i Europi. Dokumentarni filmovi, skate video uradci i izložbe fotografija i ove godine čine okosnicu Festivala, koji predstavlja i potiče domaće i inozemne umjetnike čiji su izričaji usko vezani uz skate svjetonazore te pruža uvid u sve važne aktualnosti skate scene u području skate filma i fotografije. Vladimir skate film festival širi skateboarding komunikaciju te dokazuje kako je ona puno više od “guranja” daske s kotačima.

Festivala započinje 18. rujna u Fažani u caffe baru Stara Fažana u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija Aymerica Nocusa, profesionalnog skejtera i fotografa iz Bloisa (Francuska), a nakon izložbe održat će se projekcije pet kratkometražnih skate filmova: Headcleaner, Oš jednog, Kickflips over occupation, Original Copy i Jönnek.

Drugi dan Festivala, 19. rujna, održat će se u Puli u Kinu Valli i Galeriji Cvajner. Program će početi u 19 sati u Kinu Valli, partneru Festivala, s otvorenjem skupne izložbe fotografija inozemnih skateboarding fotografa, koji će i prisustvovati otvorenju, a među kojima su: Henry Kingsford (London), Richard Hart (San Francisco), Benjamin Deberdt (Pariz), Yoan Taillandier (Bordeaux) i Alexandre Pires (Pariz). Nakon izložbe u 20 sati u kinu slijedi hrvatska premijera dokumentarnog filma Danger Dave Philippea Petita, a u 22 sati u Galeriji Cvajner europska projekcija filma Domingo 2 Josha Robertsa. Druženje se u Galeriji Cvajner nastavlja od 23 sati na after partiju „Cardinal and friends“.

Uz međunarodne fotografe, posebni gosti ovogodišnjeg Festivala bit će i Philippe Petit (Fransuska), autor filma Danger Dave, Josh Roberts (Australia) autor filma Domingo 2, Rios Crew (Mađarska) autori filma Jönnek, Tomaž Šantl i Zlatko Djogić (Slovenija), autori video uratka Original Copy.

Ovogodišnje izdanje Festivala zajedničkim su snagama realizirali: Nikola Racan, Oleg Morović i Marko Zubak. Oleg Morović zaslužan je za vizualni identitet Festivala i postavke izložbi, dok su Nikola Racan i Marko Zubak programski postavili manifestaciju.

Festival podupiru: Istarska županija, Grad Pula, TZ Općine Fažana, Pula Film Festival/Kino Valli, Galerija Cvajner, Magenta skateboards i Na konju smo, a medijski partneri su: Live skateboard media, Grey skateboard magazine, Free skateboard magazine.Više informacija možete pronaći na internet stranici Festivala.

Program 5. Vladimir skate film festivala

Petak, 18. 9. – Fažana
Caffe bar Stara Fažana

19:00
Izložba fotografija, Aymeric Nocus

20:00
Headcleaner (film), Alex Rose

21:00
Oš jednog (film), Orion skate

21:15
Kickflips over occupation (film), Maen Hammad

21:45
Original Copy (film), Tomaž Šantl & Zlatko Djogić

22:00
Jönnek (film), Rios Crew

Subota, 19. 9. – Pula
Kino Valli

19:00
Međunarodna izložba fotografija
Henry Kingsford / Grey mag
Richard Hart / Push Periodical
Benjamin Deberdt
Yoan Taillandier
Alexandre Pires

20:00
Danger Dave (film), Philippe Petit

Galerija Cvajner

22:00 Domingo II (film), Josh Roberts

23:00
After party, Cardinal & friends

Be social

Komentari