kinu
30. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Travanj nam donosi mješavinu na kakvu nismo navikli – od izglednih kandidata za Oscare do filmova koji će ili brzo utonuti u zaborav ili postati miljenici publike. Sve je na vama, dragi gledatelji.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Glazba

A Blast From the Past (Metalac): Treš metamorfoza za generaciju devedesetih

blast from the past
Dario Horvat/eMedjimurje
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer se po sedmi put u Čakovcu održao treš party ‘A Blast From the Past’. Klub Metalac Industrial Bar ugostio je vrlo vjerojatno najšareniju ekipu skupljenu na sjevernim prostorima Hrvatske ove godine, a krcati prostor pokazuje da se s trešerskim zabavama ne može pogriješiti.

Organizatori – Klub ‘Prostor’ i Udruga 3FF – osmislili su vrlo jednostavan, a opet efektni koncept koji poseže za nostalgijom te vremenima ‘one’ glazbe koju potajno svi tu i tamo poslušaju. Već i prije samog događaja, komentari na sva prijašnja izdanja onih koji su upoznati s ABFTP, bili su mahom puni hvale i unaprijed se stekne dojam da se radi o ‘nezaboravnom’ eventu koji se mora posjetiti.

blast from the past
Dario Horvat/eMedjimurje

Program sa stranim MTV dance hitovima devedesetih i ranih dvijetisućitih počeo je u simboličnih 21:07, a već se oko 22 sata moglo reći da je Metalac bio napunjen. Ulaznice, kada su puštene u prodaju, rasprodane su u roku odmah. Pripreme za sedmo izdanje partyja zasigurno uzimaju maha, to se vidi po trudu i ukrašavanju prostora, ali i samih odjevnih ekshibicija posjetitelja.

Tek je… koliko sati?

Iako je prvi dio večeri do ponoći prošao u stranim stihovima koje je vodio DJ Spetz, drugi dio večeri ipak je ono što je većina čekala. Vesna Pisarović, mistična pop kraljica i sve što nam u jednom trenutku treba, bila je predvodnica repertoara koji se sastojao od… pa od doslovno svega što je hrvatska estrada proizvela tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

blast from the past
Dario Horvat/eMedjimurje

S obzirom na iskustvo povremenih treš partija, A Blast From the Past razina je više na sve što se na tu temu održava u svim većim hrvatskim gradovima. Od dužine trajanja događaja, atmosfere, broja ljudi, vizualnih kreacija, organizacije, dodatnih sadržaja, Međimurci i gosti kao da su posebno zagrijani za hitove Magazina, Emilije Kokić, Divas, E.T.-ja, Ivane Banfić, The Bastardza, Dine Dvornika, Colonije, Kasandre

Kada se sve skupa zbroji i zapakira u blagdansko vrijeme, razdoblje kada je potrebno odmoriti se od obiteljskih ob(a)veza, dobiva se proizvod koji je naoko vrlo praktičan i intuitivan, a opet logičan. Jer, da se razumijemo do kraja, postoji li za generaciju rođenu u devedesetima bolje evokacije djetinjstva od one koja izranja iz magle i postaje realna, a da se uz nju možeš i zabaviti do krajnjih granica?

treš
Ziher.hr
(Visited 1.000 times, 2 visits today)
Be social

Komentari