Izvedbene umjetnosti

ADU i ZKM izvode predstave za humanitarnu pomoć poplavljenim područjima

Foto: www.adu.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.adu.hr
Foto: www.adu.hr

Na Akademiji dramske umjetnosti se nastavlja humanitarna inicijativa “HELP Gunja” današnjom izvedbom predstave “Rekonstrukcija” u izvedbi studenata 2. godine studija glume, pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića. Izvedba će se održati u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 s početkom u 20 sati, a sav prihod od donacija koje studenti prikupe namijenjen je studentima Akademije koji dolaze iz poplavljenih područja.

U ponedjeljak, 26. svibnja, ADU u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom u 20 sati u Kinu Tuškanac organizira projekcije filmova “Priča o Mari iz Varoša” studenta Igora Šeregija te “La Grande Belezza” Paola Sorrentina. Prihod od ulaznica po cijeni od 15 kuna bit će uplaćen na poseban žiro račun Općine Gunja.

Isti dan, studenti 5. godine glume s ADU u suradnji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u 20 sati na Sceni Vidra izvode svoju uspješnu diplomsku predstavu, Moliereova “Tartuffea” u režiji Krešimira Dolenčića. Prihod od ulaznica po cijeni od 20 kuna također je namijenjen pomoći poplavljenim područjima.

Na Akademiji dramske umjetnosti trenutno studira 6 studenata koji dolaze upravo iz poplavljenih područja, koji su pokrenuli kampanju za pomoć svojim rodnim mjestima, a kojoj su se priključili brojne poznate osobe, od glumaca, do sportaša i pjevača.

Građani se svakako pozivaju da, ukoliko mogu, svoj doprinos uplate donacijom na poseban žiro račun Općine Gunja: HR0924850031500005992. Donacije se mogu također uputiti pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Akciji su se priključila i brojna druga kazališta, koja će prihode od ulaznica donirati za pomoć stanovnicima poplavljenih područja.

Zagrebačko kazalište mladih daruje cjelokupan prihod predstave „Kako smo preživjele“  nastale po motivima eseja Slavenke Drakulić i pričama glumica, u režiji Dine Mustafića, koja će biti izvedena u utorak, 27. svibnja, općini Županja, njeznim stanovnicima i svima potrebitima.

Naime, Zagrebačko kazalište mladih upravo je u Županji trebalo izvesti predstavu „Sada je, zapravo, sve dobro“ u okviru netom prekinutog  21. festivala glumca, ali je predstava premiještena u Vukovar zbog velike nesreće koja je zadesila Vukovarsko-srijemsku županiju.

Na linku možete pronaći i Ziherov osvrt predstave „Kako smo preživjele“:

Osvrt – Kako smo preživjele: Urnebesno dobra analiza društvenih sustava kroz koje smo prolazili

Be social

Komentari