Izvedbene umjetnosti

Triko Cirkus Teatar priprema humanitarnu izvedbu predstave Snježna kraljica

Foto: www.cirkusanti.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.cirkusanti.hr
Foto: www.cirkusanti.hr

Triko Cirkus Teatar odigrat će u srijedu, 28. svibnja, u 19h predstavu „Snježna kraljica“ u KUC Travno. Sav prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen u svrhu humanitarne pomoći stradalima u poplavama u Slavoniji.

Predstava je namijenjena publici od 6-12 godina, ali s obzirom da je uprizorena u maniri novog cirkusa jednako je zanimljiva za sve generacije.

Ova dobro poznata bajka H.C. Andersena, koja progovara o nepokolebanoj snazi prijateljstva u kriznim godinama odrastanja, dramatizirana je na takav način da je gotovo u cijelosti izvedena u  zraku, na akrobatskoj tkanini, a pripovjedačica Maja Posavec vodi gledatelje kroz prizore, spajajući tako pokret i tekst.

Osim što priča progovara o neraskidivosti pravog prijateljstva, ona također na svoj način progovara o mogućnosti razumijevanja, ili nerazumijevanja, između generacija.

Kroz ovu predstavu želi se pokazati da je cirkus platforma u kojoj je moguće prepoznati se i realizirati, kreativno provesti slobodno vrijeme kroz vještine koje razvijaju i tijelo i duh, pomažu sazrijevanju, ali i usporavaju starenje!

Foto: www.cirkusanti.hr
Foto: www.cirkusanti.hr

Predstavu je režirala Iva Peter-Dragan, autorica koreografije je Sarah Bebe Holmes, a za scenografiju i kostimografiju je zaslužna Jelena Đanko.

U predstavi igraju Ivana Bešker, Josipa Kvaternik, Iva Matijević, Clementine Choubrac, Maja Krčelić, Ana Tufekčić, Sunčica Lauc, Dora Pećarić, a pripovjedačica je Maja Posavec.

Triko cirkus teatar već duže vrijeme njeguje umjetnost cirkusa u Hrvatskoj. U proteklim godinama osnažili su hrvatsku cirkusku scenu nizom intenzivnih radionica cirkuskih vještina koje su vodili renomirani cirkuski pedagozi iz cijelog svijeta.

Neke od njihovih produkcija su „Poppins silazi“,u režiji D.Crnojević Carić, s kojom su se predstavili i ruskoj publici na manifestaciji „Bijele noći 2011“ u Permu, i tri predstave američke glumice i redateljice Lee Delong, „Kikiriki“, „Slavuj“ te „Dvije i pol sestre“.

Triko Cirkus Teatar je 2012. godine dobio nagradu publike za neovisno kazalište godine, u organizaciji portala Teatar.hr.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Triko Cirkus Teatar.

Be social

Komentari