Glazba

Alen Vitasović u Boogaloou slavi 30 godina karijere!

Alen Vitasović
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Alen Vitasović se vraća u Boogaloo, povod je proslava 30 godina karijere. Alen je nabrijaniji nego ikad jer tri desetljeća nikako nisu malo, a i vrijedi ih obilježiti, baš onako kako on zaslužuje, u alenovskom stilu.

Kao gost nameće se jedno ime: megakultni Šajo, Alenov suborac još tamo iz 90-ih. Sprema se još pokoje iznenađenje. U svoje mudre telefone valja upisati 13. travnja (subota).

Alen je bio vrlo stvaralački plodan zadnjih nekoliko godina pa je izbacio singlove U dušu, Oštarije su mi zaprli, Ili si ili nisi, Da se ne zatare i Vrime je za doma poć, a uslijedili su Dopri oči, Tone livi i On ni doša.

Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U vrlo bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su Ne moren bež nje, Jenu noć, Niš mi se ne da i Ja ne gren.

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put jer ništa u glazbi nema veće, Stankoviću, nego kad Alen pjeva Purple Rain. Dobro, možda kad svi uglas pjevaju Buru, ali to zna svatko za sebe, pogotovo ako je bio na Ča-val koncertu u Boogaloou 2019.

Uostalom, tko još ne zna za kultnu ALEN TE GLEDA majicu ili da nije popio Duplog Alena? Ma dajte, molimo vas. Koncert kao i uvijek podupire Klub studenata Istre Mate Balota.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 18 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34), a na dan koncerta cijela ulaznice će koštati 22 eura.

VAŽNA NAPOMENA: Oradama je ulaz strogo zabranjen, grudnjaci su ok.

Be social

Komentari