Glazba

Algiers, Porto Morto i Tyger Lamb pojačavaju lineup 5. SuperUho Festivala

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
SuperUho Festival pojačao je svoj lineup sa zanimljiva nova tri imena. Američko-englesku četvorku Algiers domaća je publika imala prilike upoznati na koncertima u Rijeci i Zagrebu koji su izazvali pozitivne reakcije. Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Foura ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicidea zaintrigirao glazbenu kritiku koja je ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party. Istoimeni album prvijenac izašao je 2015. godine za jednu od najznačajnijih nezavisnih etiketa danas – Matador Records. Prošlogodišnji “The Underside of Power” donio im je hvalospjeve od strane glazbenih medija kao što su A.V. Club, AllMusic, Drowned In Sound, Clash, Alternative Press, The Quietus ili The Wire. Snimljen u Bristolu i produciran od strane Adriana Utleya (Portishead), ovaj album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprotstavljaju svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

-> Izvještaj – Algiers (Močvara): Nenadmašivi početak godine

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. Krajem 2016. objavili su istoimeni debi album produciran u Kramasonik studiju u suradnji s Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni. Album “Porto Morto” Ziher je odabrao među deset najboljih albuma 2016. godine. Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Mak Murtić (saksofon). Trenutno rade na drugom albumu.

Četveroglavi vremeplovac s dušom tigra u koži janjeta rođen je u jednoj zagrebačkoj garaži na zimu 2016. Zagrebački Tyger Lamb stvara pod utjecajem bluesa, surfa, soula, duba, rockabillyja i drugih stilova spašenih od zuba vremena koji u njihovoj interpretaciji mutiraju u jedno biće. U svibnju 2018. na svijet donose kroniku svog rođenja, “Born into This” u izdanju Dirty Old Labela.

-> Glazbeni lonac – Tyger Lamb: “Nitko od nas ne živi od glazbe, ali svi živimo za glazbu”

Ulaznice

Festivalske ulaznice u prodaji su po cijeni od 250 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 120 kuna. Komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu košta samo 370 kuna, a navedene cijene vrijedit će do 18. lipnja. Ugodna i produktivna suradnja s telekomunikacijskom tvrtkom ISKON – generalnim sponzorom svih dosadašnjih izdanja SuperUho festivala  – nastavlja se i njegovim novim izdanjem, obećavajući puno zanimljivih popratnih sadržaja, pogodnosti i poklona za posjetitelje. Osim Iskona, veliku potporu SuperUhu nastavljaju pružati i glavni pokroviteljiOpćina Primošten te Turistička zajednica Općine Primošten.

Be social

Komentari