Istaknuto
26.05.2022.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Britanski kultni sastav Depeche Mode iznenada je ostao bez jednog od svojih osnivača.

21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

Glazba

Američki black metalci Uada s Mukom u Močvari

08.04.2018. Luka SinkovićFoto: facebook.com/UADA-557297117740779/
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Američki black metalci Uada premijerno stižu u Zagreb. Četvorka iz Portlanda u Močvaru dolazi gotovo točno dvije godine nakon objavljivanja prvijenca “Devoid of Light” (koji se našao na našoj listi najboljih albuma te godine) u sklopu turneje diljem Europe i Amerike. Naklonost publike stekli su hvaljenim singlovima Black Autumn, White Spring i Devoid of Light.

Od osnutka 2014. godine pozornicu su dijelili s bendovima kao što su Marduk, Inquisition, Wolves in the Throne Room, Mgła, Satyricon i Carpathian Forest. UADA rijetko staje pred objektiv, a iza njega se obično nalazi slavni fotograf Peter Beste. Kažu da svoju viziju melodičnog black metala stvaraju i izvode u duhu rock’n’rolla, a ovom će prilikom premijerno svirati i materijal s tek nadolazećeg albuma “Cult of a Dying Sun”. Zbog kukuljica ih se često uspoređuje s Mgłom, dok bi se njihova osvježena verzija melodičnog black metala mogla usporediti s onom Dissectiona ili Vinterlanda.

Punokrvnu podršku američkim blekerima pružit će zagrebačka Muka. Već dobro poznata petorka upriličit će svoju estetiku ekstrema koja prelazi žanrovske granice. Svojom će katarzičnom mantrom još jednom podsjetiti na vječnu borbu kritičkog uma i blijede, nenadahnute okoline.

Karte u pretprodaji je moguće nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 60 kuna, dok će na ulazu u klub biti 80 kuna.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Komentari