eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

pjesme
8. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 25 minute Naši ljubitelji Eurosonga, Patrik, Eva i Helena, poslušali su sve pjesme s ovogodišnjeg natjecanja i za vas sačuvali svoje dojmove.

Glazba

Američki black metalci Uada s Mukom u Močvari

Foto: facebook.com/UADA-557297117740779/
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Američki black metalci Uada premijerno stižu u Zagreb. Četvorka iz Portlanda u Močvaru dolazi gotovo točno dvije godine nakon objavljivanja prvijenca “Devoid of Light” (koji se našao na našoj listi najboljih albuma te godine) u sklopu turneje diljem Europe i Amerike. Naklonost publike stekli su hvaljenim singlovima Black Autumn, White Spring i Devoid of Light.

Od osnutka 2014. godine pozornicu su dijelili s bendovima kao što su Marduk, Inquisition, Wolves in the Throne Room, Mgła, Satyricon i Carpathian Forest. UADA rijetko staje pred objektiv, a iza njega se obično nalazi slavni fotograf Peter Beste. Kažu da svoju viziju melodičnog black metala stvaraju i izvode u duhu rock’n’rolla, a ovom će prilikom premijerno svirati i materijal s tek nadolazećeg albuma “Cult of a Dying Sun”. Zbog kukuljica ih se često uspoređuje s Mgłom, dok bi se njihova osvježena verzija melodičnog black metala mogla usporediti s onom Dissectiona ili Vinterlanda.

Punokrvnu podršku američkim blekerima pružit će zagrebačka Muka. Već dobro poznata petorka upriličit će svoju estetiku ekstrema koja prelazi žanrovske granice. Svojom će katarzičnom mantrom još jednom podsjetiti na vječnu borbu kritičkog uma i blijede, nenadahnute okoline.

Karte u pretprodaji je moguće nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 60 kuna, dok će na ulazu u klub biti 80 kuna.

(Visited 238 times, 1 visits today)
Be social

Komentari