Glazba

Ziherung S04E03: Ghost je objavio najlošiji album do sad

ghost
Vrijeme čitanja: 4 minute

Ožujak je bio izuzetno jak mjesec u kontekstu raznolikosti i kvalitete albuma. Trebat će vam vremena da preslušate istaknute, a vjerujte mi da ih na playlisti ima barem još toliko koji su se mogli naći u njihovom društvu. Deathspell Omega je objavio možda najslabiji album do sada. Charli XCX su propali svi bangeri s albuma jer to zapravo nisu, ali nekako dobro zvuči drugi dio albuma – počevši s pjesmom Move Me. Ghost je objavio najlošiji album do sad. Kolaboracija KGLW i Tropical Fuck Storm je zapravo samo jedna pjesma – koja i nije toliko loša. Jako me odbija ska-punk u albumu Soul Glo. Ian Noe je ovdje za fanove americane.

Jenny Hval – „Classic Objects”

Odličan art pop album u nešto konkretnijem smislu od onog što bi Lady Gaga nazvala art popom – izmiješana je suluda količina žanrova i utjecaja, iako je kod Gage taj naziv gimmick, a kod Hval nomenklatura. Možda nije toliko jak kako prethodnik „The Practice of Love” ili debi album „Viscera”, ali zvuči izuzetno svježe, neizmjerno je ugodan i sasvim se logično nastavlja na njenu prošlogodišnju kolaboraciju Lost Girls.

Animals As Leaders – „Parrhesia”

Što reći o albumu “onog” benda u žanru, onog koji gura naprijed i postavlja ljestvicu ostalima. Možda ih je čak i nezahvalno žanrovski ukoričiti, ali logičan su nastavak na atmosferu koju je stvorio Cynic i ritmiku koju posjeduje Meshuggah, ali virtuoza kao što je Tosin Abasi nema nijedan od bendova u žanrovima koje dotiču. Slična situacija kao s Jenny Hval – album nije nadmašio „The Joy of Motion” ili self-titled debi album, ali ovdje govorimo o detaljima i duhu vremena.

Bladee x ECCO2K – „Crest”

Drain Gang članovi na novom albumu pogađaju kombinaciju cloud rapa i hyperpopa. 100 gecs are so 2020.

Benny The Butcher – „Tana Talk 4”

„This ain’t my story ’bout rags to riches, more ’bout how I mastered physics.” – album počinje ovim stihom i drži vas prikovane do kraja. Odlična produkcija Alchemista u kombinaciji s ovakvom lirikom.

Charlotte Adigery/Bolis Pupul – „Topical Dancer”

Svježa kombinacija woke lirike s nekom čudnom kombinacijom electra, synth-popa i soula – ako nazovete ovo art popom nećete pogriješiti.

Hath – „All That Was Promised”

Drugi izuzetno jaki full-length album ističe Hath kao ime koje treba pratiti. Vrlo pitka, ponekad jako melodična, ponekad progresivna kombinacija deatha i blacka.

Messa – „Close”

U ovom trenutku čekam koncert benda u Močvari 31. srpnja – kada izađe članak koncert će već biti iza nas. Smiješno je što sam se zakačio na album isti dan kad je objavljeno gostovanje u Zagrebu. Talijanski eklektični doom sa ženskim vokalom.

Without Waves – „Comedian”

Jak album prog/mathcore benda iz Chicaga. Podsjećaju na The Dillinger Escape Plan, iako su na momente manje intenzivni – što nije loše.

Springtime (AUS) – „Night Raver” EP

Springtime su Gareth Liddiard (Tropical Fuck Storm), Jim White (Dirty Three) i Chris Abrahams (The Necks). Fantastičan noisy experimental post-rock album – daleko razvučenijih skladbi od Dirty Three, maestralno iskorištenog post-punk vokala Jima Whitea.

Absent In Body – „Plague God”

Bend čine Scott Kelly (Neurosis), Mathieu Vandekerckhove (Amenra), Colin H Van Eeckhout (Amenra) & Iggor Cavalera (Ex-Sepultura). Fantastična atmosfera, genijalno građenje, kombinacija dubokog doom zvuka s reskim industrialom.

Mammoth Weed Wizard Bastard – „The Harvest”

Sanjivi stoner doom. Dream-pop za metalce.

Morrow (UK) – „The Quiet Earth” (nema na Spotifyu)

Genijalan crustasti emo-influenced sludge. Žanrovska kombinacija je sama po sebi svježa – čak i ako ne pratite fluff festival oriented scenu.

Nether – „Bone Relic” EP (nema na Spotifyu)

Gledao sam nastup ovog našeg benda nedavno prije Hexenbretta u Attacku. Bio sam iznenađen količinom dobrih rifova i progresije. Vokal je dobar, sve štima. Zabrijte na ovo i idite na koncerte.

Sitis – „Ruina”

Kako da izreklamiram album frendova bez da sam pretjerano napadan? Napisat ću samo činjenice. Vrlo svježa kombinacija temelja žanra s nekim progresivnim idejama. Svirali prije Wiegedooda u Grazu i prije The Stone u Močvari.Ostalo na playlisti:

Deathspell Omega – „The Long Defeat”
Charli XCX – „Crash”
Ghost – „Impera”
King Gizzard and The Lizard Wizard and Tropical Fuck Storm – „Satanic Slumber Party”
Croatian Amor – „Remember Rainbow Bridge”
VR Sex – „Rough Dimension”
Elzhi and Georgia Anne Muldrow – „Zhigeist”
Sanhedrin – „Lights On”
Cannons – „Fever Dream”
Dog Fashion Disco – „Cult Classic”
Aeviterne – „The Ailing Facade”
Converge – „The Poacher Diaries Redux” EP
Paleface – „Fear & Dagger”
SOUL GLO – „Diaspora Problems”
Proper. – „The Great American Novel”
Overgrow – „Walls of Mirrors”
Marillion – „An Hour Before It’s Dark”
Kraus – „Eye Escapes”
Placebo (UK) – „Never Let Me Go”
Falls of Rauros – „Key to a Vanishing Future”
Current 93 – „If a City is Set Upon a Hill”
Kvaen – „The Great Below”
Extinction A.D. – „Culture of Violence”
Grand Harvest – „Consummatum Est”
Coast Contra – „Apt 505.”
Black Fucking Cancer – „Procreate Inverse”
Nite – „Voices of the Kronian Moon”
Ian Noe – „River Fools and Mountain Saints”
Luzifer – „Iron Shackles”
Cobra Spell – „Anthems of the Night”
Ibibio Sound Machine – „Electricity”
Denzel Curry – „Melt My Eyez See Your Future”
ROSALIA – „MOTOMAMI”
Kavinsky – „Reborn”Nema na Spotifyju:

Skee Mask – „A”
Trhä – „Tálcunnana dëhajma tun dejl bënatsë abcul’han dlhenisë ëlh inagat, jahadlhë adrhasha dauzglën nu dlhevusao ibajngra nava líeshtamhan ëf novejhan conetsë danëctsë kin, ëf tu dlhicadëtrhënna bë ablhundrhaba judjenan alhëtangrasë shidandlhamësë inkom”


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari