Film

Argo ponovno odnosi pobjedu!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

 

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Jučerašnja večer donijela je još jednu u nizu dodjela filmskih nagrada. Naime, riječ je o American Cinema Editors Awards, ili skraćeno ACE. Pri tom je u kategoriji najbolje uređenog dramatičnog igranog filma nagradu zaslužio William Goldenberg za film „Argo“.

Film, iza kojega u prvom redu stoji sam Ben Affleck, priča je čija se radnja izgrađuje oko težnje za spašavanjem šest Amerikanaca od strane CIA, i to iz nemilosrdnih ruku Iranskih revolucionara. Budući da je do sada osvojio niz priznanja i nagrada (Golden Globe, BAFTA, the Screen Actors Guild Award, the Producers Guild Award, i dr.), vijest o primitku ove nagrade utoliko ne iznenađuje.

Kako sva pažnja ne bi pripala jednome filmu, osvrnut ćemo se i na druge dobitnike.  U kategoriji najbolje uređene romantične komedije film „Silver Linings Playbook”,inače dobitnik čak osam nominacija za Oscara,također je odnio nagradu.

Nagrade su primili i Nicholas C. Smith, te Robert Grahamjones za animirani film „Brave“, dok je za dokumentarni film nagradu primio Malik Bendjelloul.

Na području televizije važno je spomenuti kako je Pamela Scott Arnold primila nagradu za dokumentarac  „American Masters—Phil Ochs: There But for Fortune“, zatim Gary Levy „Handle Your Scandal“, točnije za polusatnu epizodu „Nurse Jackie“ i Skip MacDonald za „Dead Freight“.

U kategoriji jednosatne serije namijenjene nekomercijalnoj televiziji,nagradu je primila Anne McCabe za pilot epizodu „The Newsroom“, dok je na području mini serija pobjednik Walter Murch za „Hemingway & Gellhorn“.

Na kraju spomenimo i da su dodijeljene tri posebne nagrade. Njihovi dobitnici su: Steven Spielberg za redatelja godine, a Richard Marks i Larry Silk za dosadašnja postignuća.
 

Be social

Komentari