Film

Bang Bang! Iz Bollywooda stiže obrada filma Knight and Day

Foto: clapsandslaps.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: clapsandslaps.tumblr.com
Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Za one koji ne znaju, Knight and Day (2010) film je u kojem Tom Cruise glumi tajnog agenta kojemu je istekao rok trajanja, a Cameron Diaz slučajno se nađe u ulozi njegove pratilje koja samo želi preživjeti čitavu zavrzlamu između zlih i dobrih agenata i kako to već ide. Film je klišejast, ali ima određenu dozu humora, ocjenu 6.3 na IMDb-u i 53% na Rotten Tomatoes. Ako nešto može prosječan film napraviti apsolutno nevjerojatnim (i još više pretjeranim), onda je to sigurno Bollywood, a upravo će se to dogoditi sa spomenutim filmom.

Foto: clapsandslaps.tumblr.com
Foto: clapsandslaps.tumblr.com

Film Bang Bang!, obrada Knight and Day-a, u indijska je kina stigao 2. studenog, na datum kad je rođen Mahatma Ghandi,  a u njemu glume indijske zvijezde Hrithik Roshan i Katrina Kaif.  Budući da je riječ o akcijskom filmu s puno nasilja i lijepom ženom u glavnoj ulozi, nije sigurno bi li Ghandi bio sretan da se upravo taj film povezuje s njegovim rođendanom, no trailer čak dodatno krasi najava: “Na najmirniji dan u godini, letjet će meci”. Sanford Panitch, predsjednik Fox International Productionsa, izjavio je da je redatelj filma Siddharth Anand zaključio da bi obrada Knight and Day-a dobro prošla na indijskom tržištu. Film je traje 156 minuta što je tipična (duga) duljina za indijske filmove i u Indiji je postao pravi mega-hit. Također je dobro prihvaćen u Pakistanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Americi, a ne škodi da glavni glumac pomalo izgleda kao indijski Bradley Cooper.

Foto: clapsandslaps.tumblr.com
Foto: clapsandslaps.tumblr.com

“Proveo sam tri godine radeći scenarij za film. Rijetko tko se u filmskoj industriji okušao u ovakvoj vrsti filmske akcije, ali film je zapravo pravi spoj akcije i romantike. Zadovoljan sam načinom na koji su se Hrithik i Katrina uživjeli u svoje likove” rekao je Anand. Bang Bang! uspoređuju s Dhoom-om (2006), još jednim indijskim filmom krcatim akcijom, a one dodatno zainteresirane za taj indijski žanr sigurno će zanimati i Singham (2011). Neki će se smijati, ali indijski akcijski filmovi jedini su u kojima glavni likovi trgaju ulične lampe golim rukama (iako nemaju super moći), premlaćuju negativce remenom za hlače, spašavaju djevu u nevolji, a i dalje ih na neki način uspijevate shvatiti ozbiljno.  Ni scene u kojima svi počnu sponatno pjevati i plesati nisu za odbaciti.

Be social

Komentari