Glazba

Beat Connection: Novi indie program na Ribnjaku

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

Epizoda prva: Indie se vraća na Ribnjak uz novi Indie Fanatics Crew! Prošlo je oko godinu i pol od zadnjih indie zvukova u popularnom zagrebačkom parku i okupljalištu mladih “Ribnjak”. Iako je tada novootvoreni Rock klub promijenio malo ploču, uslijed brojnih upita Purgonostalgičara 15. listopada će mladi, srednji i stariji stanovnici i posjetitelji grada Zagreba ponovno moći razgibavati kukove i zglobove uz novi program kluba pod vodstvom Indie Fanatics ekipe.

Otkud sada Indie Fanatics? Hipsteri zasigurno znaju odgovor na ovo pitanje, a ako ne znaju – pravit će se da znaju. Indie Fanatics ekipa izniknula je iz Facebook grupe Croatian Indie & Rock Fanatics koja okuplja preko 1400 obožavatelja indie i rock glazbe. Članovi u svakom trenu imaju ekipu koja će s njima otići na koncerte, popiti pivu ili koju žesticu, zaigrati kviz, raditi liste novih albuma ili najboljih indie pjesama. Iz ove ljubavi prema glazbi razvila se želja za prenošenjem emocija i na druge ljude. Indie Fanatics će preuzeti od sada pa do vječnosti krojenje glazbenog repertoara srijedom crpeći inspiraciju iz Facebook grupe, ali i iz glazbenih želja koje vi ostavite u Facebook eventima. Svaki tjedan će se izmjenjivati programi. “Beat Connection” će predstaviti indietronične plesne hitove koje u većoj ili manjoj mjeri znate, a koji će uključivati izvođače poput Foals, Crystal Figthers, Foster the People, Future Island, Trust, Parov Stelar, Bombay Bicycle Club, Retro Stefson, Broken Bells, Klaxons, Crystal Castles, Is Tropical, MGMT, M83, Metronomy, Passion Pit i drugih.

“Club Foot” je zadužen za čistu indie rock radost, a pružit će privilegiju plesanja i pjevanja uz izvođače poput Bloc Party, Franz Ferdinand, Cloud Nothings, Arctic Monkeys, Bass Drum of Death, Kasabian, Mando Diao, Wavves, Arcade Fire, The Rural Alberta Advantage, Strokes, Yeah Yeah Yeahs, Interpol, The Killers, Fidlar, Portugal. The Man, Editors, French Films i druge. Dežurni krivci za nepuštanje vaše omiljene pjesme bit će Luc Debaser & Dom Smith. Osim puštaonica i plesaonica, važno je istaknuti kako su se Indie Fanatics udružili u suradnju s Indirekt ekipom, koja je ove godine ponosno i zasluženo pobrala treće mjesto u kategoriji najboljih hrvatskih ljetnih festivala. Majstori malih financijskih kapaciteta i velikog i kvalitetnog programa će u suradnji s ovim mini kolektivom u Ribnjak dovesti live koncerte odličnih domaćih i mladih indie glazbenika kojima svakako treba support u probijanju među šire mase.

Ako želite podržati novi indie program na Ribnjaku i vratiti se Purgonostalgično u stare dane, znajte da je upad besplatan do ponoći, a nakon 15 kuna.

Be social

Komentari