Glazba

Vinkovci rockaju u Ribnjaku: Novi dvodnevni glazbeno-književni festival

Foto: press/ Vinkovci rockaju
Vrijeme čitanja: 3 minute
Dizajn: Sonja Racanović

Na press konferenciji održanoj paralelno u Vinkovcima i Zagrebu predstavljen je dvodnevni program ”Vinkovci rockaju”, koji će okupiti 11 aktualnih vinkovačkih rock bendova, četiri književnika te četiri strip crtača.

Na konfereneciji održanoj u Zagrebu u Rock Klubu Ribnjak, Vinkovci Rockaju predstavili su Punčka Lucija Ivšić, strip umjetnik Miron Milić i književnik Gordan Nuhanović.

Vinkovci Rockaju u Vinkovcima u caffe baru Walkow predstavili su strip umjetnik, član Septice i dizajner logotipa Vinkovci Rockaju Dubravko Mataković, književnik i član The Karambola Vladimir Bakarić te bend Green Shade.

Foto: Mislav Merz
Foto: Mislav Merz

Program je organizirala skupina mladih vinkovačkih entuzijasta s ciljem da zagrebačkoj publici po prvi put predstave velik broj novih, perspektivnih vinkovačkih rock bendova te da istovremeno povežu vinkovačke umjetnike sa zagrebačkim kolegama u smislu poticanja buduće suradnje.

U petak, 14. ožujka, u 19 sati publici će se predstaviti dio bogate vinkovačke književne scene: Gordan Nuhanović, autor romana Agenti kulture i Šale su ostale kod kuće; Vladimir Bakarić, nezaobilazno ime suvremene hrvatske dječje književnosti; Pajo Pakšu, guru stripa i bloga, obožavatelj vinkovačke rock scene i autor zbirke kratkih priča Welcome Shit Pack te Marija Renić, novinarka i autorica knjige Poljubac na raskrižju.

U subotu, 15. ožujka, u 19 sati predstavljaju se etablirani hrvatski crtači stripova, redom vinkovčani: Dubravko Mataković, ujedno i član grupe Septica te ruka koji stoji iza logtipa  Vinkovci Rockaju; Krešimir Zimonić, autor kultnog stripa Zlatka; Nenad Barinić, umjetnički direktor Salona Stripa te Miron Milić, čije su stvaralaštvo kritičari prozvali hrvatskim haiku stripom. Ovu priliku iskoristit ćemo i kao najavu Salona Stripa, bijenalne manifestacije hrvatskog strip stvaralaštva.

Za glazbenu podlogu zadužene su ujedinjene vinkovačke rock snage – popularne Punčke koje će na koncertu izvesti stvari s novog hit albuma ”Sunčano s povremenom naoblakom”, kultni bend Septica, kojem je krajem prošle godine izašao novi album ”Klub usamljenih srdaca narednika Pedera” te po prvi put nakon poduže pauze Pogreb X (bend Satana Panonskog), koji će svirati baš za Vinkovci Rockaju. Tu su još i vinkovački pioniri The Karambol koji upravo promoviraju novi singl Čudne njuške i Harp Explosion – iznimno cijenjeni i aktivni usnoharmonikaš, najnoviji član kultne grupe Disciplin A Kitschme. Electric Žarea ne treba posebno predstavljati, dovoljno je za reći da ovdje dolaze na vrhuncu snage.

Osim njih, po prvi puta će se predstaviti pet mladih rock bendova koji su i lajtmotiv ove manifestacije, a od kojih očekujemo da očuvaju reputaciju Vinkovaca kao Grada rocka. Nastupaju Green Shade, koji oduševljava na svim dosad odrađenim koncertima; Neću Žvake ‘Oću Kusur, trenutačno najperspektivniji rock izvozni proizvod iz Vinkovaca; mladi rockeri koji puno obećavaju Fectum; indie rockeri Štajgajs te nenadano nastali rock bend Nenad.

Tjedan dana prije glavnog programa, 6. ožujka biti će otvorena izložba fotografija Fotokluba Vinkovci u Rock klubu Ribnjak kao najava glavnog programa s temom koncerata vinkovačkih rock bendova. Na otvorenje izložbe u Zagrebu će doći predstavnici Fotokluba.

Ostale informacije možete pronaći na službenom Facebook eventu. Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Vinkovci, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska županija i Turistička zajednica Vinkovaca.

Be social

Komentari