Film

Benedict Cumberbatch – Novi projekti za britanskog miljenika

Foto: benedictcumberbatch.co.uk
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: benedictcumberbatch.co.uk
Foto: benedictcumberbatch.co.uk

Da je Benedict Cumberbatch vruća roba, Britancima je jasno već neko vrijeme. Ostatak svijeta će to saznati poprilično uskoro kad ga upozna kroz njegovu prvu veliku ulogu u Star Trek: Into Darkness, filmu u kojem tumači glavnog negativca, Johna Harrisona.

Ovaj karizmatični glumac, koji iza sebe ima nekoliko značajnih uloga (Hawking, Atontment, Tinker Tailor Soldier Spy), proslavio se utjelovljenjem najslavnijeg fiktivnog detektiva, Sherlocka Holmesa, u BBC-jevoj mini seriji, Sherlock. Uloga je to koja mu je promijenila život i cjelokupnu karijeru. Naime, počeli su ga zamjećivati i filmaši preko bare poput Stevena Spielberga koji mu je na temelju te uloge dao mjesto u svom filmu War Horse, a očarao je i Petera Jacksona u čijem nastavku Hobita, Desolation of Smaug, posuđuje glas zmaju Smaugu. Čak i sam J.J. Abrams je bio toliko zainteresiran za njega da je Cumberbatch morao odraditi audiciju za ulogu Johna Harrisona u kuhinji svog prijatelja koji ga je snimio kamerom na iPhoneu i poslao Abramsu.

I dok trenutno najomiljeniji Britanac promovira Star Trek i paralelno s tim snima treću sezonu Sherlocka, smiješe mu se još neki nadolazeći projekti koji će samo dodatno učvrstiti njegovu karijeru i zvjezdani status.

Brian Epstein

Foto: ziher.hr
Foto: ziher.hr

Za Briana Epsteina su mnogi rekli da je čovjek koji je pripremio najveći tulum šezdesetih, ali je zaboravio pozvati samog sebe, stoga će samo pravim obožavateljima slavnih Beatlesa ovo ime nešto značiti. Ostali će vas zbunjeno pogledati kad im spomenete petog Beatlesa, no upravo je to nadimak koji su često vezali uz menađera liverpoolske četvorke, Briana Epsteina. Iako još uvijek neimenovani, film je u velikim pripremama i pregovorima pa se tako već zna da će ga režirati Paul McGuigan, a producirati Tom Hanks. Naslovna uloga je, naravno, pripala Cumberbatchu pred kojim je veliki zadatak dostojnog utjelovljenja ovog prikrivenog homoseksualca koji je imao probleme s alkoholom i kockanjem, a u konačnici je umro od predoziranja.

Crimson Peak

Foto: benedictcumberbatch.co.uk
Foto: benedictcumberbatch.co.uk

Film Guillerma Del Tora koji sa snimanjem započinje u veljači iduće godine, a u kinima ćemo ga moći gledati tek 2015., već je okupio oko sebe glumačku ekipu koja mnogo obećava: zvijezda u usponu, Emma Stone; glumica nominirana za Oscara i to u kategoriji najbolje ženske uloge, Jessica Chestain; Britanac kojeg je proslavila uloga u seriji Sons of Anarchy, a uskoro ćete ga moći vidjeti i na velikom platnu u filmu Pacific Rim, Charlie Hunnam. Na sve to stavite Benedicta Cumberbatcha i posipajte mrvicama. Del Toro je obećao da će film biti mračna priča o duhovima s elementima gotičke romanse tako da se definitivno imamo čemu veseliti: dvije vatrene i talentirane crvenokose glumice, dva tajanstvena i zavodljiva britanska glumca.

The Fifth Estate

Foto: ziher.hr
Foto: ziher.hr

Osim ako ne živite samotnjačkim životom u nekoj mongolskoj pećini, dosad ste već zasigurno čuli za aferu WikiLeaks i Juliana Assangea. Ne čudi, stoga, što su Hollywood i njegovi filmaši pojurili da snime film o istome. Cumberbatchu očito leže biografski filmovi i uloge u kojima utjelovljuje stvarne ličnosti pa je preuzeo na sebe teret da dostojno prikaže priču o Julianu Assangeu. Josh Singer napisao je scenarij, a Bill Condon će režirati.

12 Years of slave

Foto: benedictcumberbatch.co.uk
Foto: benedictcumberbatch.co.uk

Što kažete na ovo? Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender i Brad Pitt zajedno u istom filmu. Zvuči dobro? A sad dodajte svemu tome i snažnu pozadinsku priču koja će ovaj dramatični povijesni film definitivno dovesti na posve novu razinu. U glavnoj ulozi je Chiwetel Ejiofor koji utjelovljuje Solomona Northupa, prvog čovjeka koji je otet i prodan u roblje. Scenarij je rađen po Northupovoj autobiografiji, a doradio ga je Steve McQueen koji i režira ovaj film.

Be social

Komentari