Izvedbene umjetnosti

Bobo Jelčić nakon 16 godina ponovno režira u Teatru &TD!

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr
Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr

Višestruko nagrađivani kazališni i filmski redatelj, Bobo Jelčić, najpoznatiji po svojim suradnjama s Natašom Rajković te filmskom hitu Obrana i zaštita, nakon 16 godina ponovno priprema kazališni projekt u Teatru &TD. 1998. u &TD-u je premijerno izvedena predstava Usporavanja N. Rajković i B. Jelčića s kojom su osvojili brojne nagrade te pozicionirali Teatar &TD na mapu europskih kazališta.

Jelčićev novi autorski projekt Ko rukom odneseno s Jerkom Marčićem, Ivanom Krizmanić i Markom Makovičićem rekostrukcija je jednog naviknutog, uobičajenog druženja.

Reklo bi se da je Marko uspješan čovjek. Škola, fakultet – na vrijeme, posao – dobar, u dobroj tvrtki, dobro plaćen, pa zatim karijera, djevojka, prijatelji – skoro pa savršeno.

On je, kao mnogi, znao zabasati u različite probleme, poslovne ili privatne, međutim, što god to bilo, on se osjećao dovoljno sposobnim i spretnim uhvatiti se u koštac s njima. Imao je, osim toga, priličan broj poznanstava i nekolicinu stvarno iskrenih prijatelja, od kojih je i u najtežim trenucima mogao tražiti pomoć.

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr
Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr

Ali, sad se ispriječilo nešto veliko i bolno, nešto što još nije iskusio, barem ne u toj mjeri. Nešto s čim se ne zna nositi. Nešto što ga čini beznadnim i depresivnim. Već danima muči se s tim, prevrće i obrće razne mogućnosti, traži način kako da to prebrodi; ali rješenja nikako ne nalazi. I ne samo to, nego kako vrijeme ide, stvari postaju još gore. Što da se radi?

U takvom stanju, dakle, skoro na rubu očaja, on naziva svoje najbolje prijatelje; jedan, reklo bi se, konvencionalniji bračni par, u namjeri da im se povjeri i zamoli ih za pomoć. Znalo se to nekad  i ranije događati da, kad mu se sve prelije preko ruba, naprosto bane u njihovu kuću na kraju grada i istrese pred njih sve što mu je na duši.

Međutim, sada nije siguran da će sve biti tako jednostavno. Hrli tamo s velikom dozom sumnje u povoljan ishod. Po utjehu ne ide, ona mu u ovom času ne bi puno značila. Dakle, Marko dolazi do njih, do svojih prijatelja, i započinje svoju priču. O kakvoj se priči radi – provjerite u Teatru &D!

Premijera je zakazana za 28. travnja u 20 sati, a slijedeće izvedbe su 29. i 30. travnja, oba dana u 19 i 21 sat.

Be social

Komentari