Glazba

Nasty Thrash Smash: Bonehunter, Evil, Vigilance i Bezdan u Močvari

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nedjelja je dan za odmor, ali ponekad i dan za koncerte koje je šteta propustiti. Nedjelja 18. studenog u Močvari rezervirana je za ljubitelje žestokog zvuka.

Bonehunter

Bend osnovan 2011. godine u Finskoj, osmišljen kao kombinacija metala i punka, Bonehunter je zapravo protunapad protiv većine pozerskog metala koji je trenutno sve više popularan. U svojoj bogatoj diskografiji imaju mnogo demo, split i EP izdanja, te tri albuma. Na ovoj turneji promoviraju svoj zadnji album “Children of the Atom” izdan od strane Hells Headbangers records.

Evil

Evil je peteročlani black thrash bend koji dolazi iz Japana. Postoje od 2011. godine te su izdali dva demo izdanja i split CD koji su prošli nezapaženo, ali s izlaskom prvog albuma “Rites of Evil”, izdanog za Nuclear War Now records, bend je privukao veliku pažnju underground publike te kreće na svoju prvu turneju izvan Japana. Inspirirani bendovima kao što su rani Bathory, Slayer, Sodom i naravno Sabbat, sviraju primitivni thrash metal, ali s impresivnim solo gitarama i melodijama. Najveća posebnost benda je to što pjevaju na japanskom jeziku te time postižu veću autentičnost od većine bendova iz Japana koji pjevaju, na ponekad smiješnom, engleskom jeziku.

Vigilance

Rođeni u podzemlju Postojne, Vigilance nam predstavlja svoju viziju pocrnjelog heavy metal napada još od Valpurgine noći 2010. godine. Inspirirani harmonijama NWOBHM-a i prljavim zvukom prve faze black metala, predstavit će nam svoju dozu paprene no isto tako melodične blasfemije. Zadnji put smo ih imali prilike gledati u Ksetu 2015. godine kada su odradili vrlo dobar nastup.

Bezdan

Sa željom za stvaranjem dijaboličnog old school metala bivši članovi benda Desecrator ponovno se okupljaju i počinju djelovati pod imenom Bezdan. U početku u tročlanoj postavi stvaraju prve stvari i počinju nastupati. 2014. godine bend dobiva na snazi ulaskom drugog gitariste i time formira svoj konačan zvuk. U ljeto iste godine odlaze u studio i snimaju svoj prvi demo pod imenom “Of Visions and Voyages” koji je izašao na kazeti za izdavačku kuću From the Dark Past.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 45 kuna.

Be social

Komentari