4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Boris Štok (Sax): Kišni petak uz ples i raspjevanu publiku

Foto: Sanjin Kaštelan / Facebook.com / borisstokofficial
Vrijeme čitanja: 3 minute

Kao izliku za novi zagrebački koncert Boris Štok je iskoristio izlazak novog singla Još uvijek na kojem je gostovala naša poznata glumica Nataša Janjić. Nakon velikog koncerta u Tvornici na kojem je predstavio album “Ispod kože” te nastupa na Zagreb Beer Festu na kojem nas je zagrijavao za nastup sugrađanina Urbana ovaj put izbor je pao na klub Sax.

Ovaj kultni zagrebački klub poznat je po tome da u svom koncertnom programu drži visok nivo kvalitete izvođača, a i njegov intimni ambijent drag je izvođačima jer se stvori neka obiteljska atmosfera i veza s publikom. Toga zasigurno nije manjkalo na jučerašnjem koncertu. Iako je vrijeme vani bilo idealno za ušuškati se pod dekicom Borisovi fanovi odlučili su se zagrijati na puno bolji način.

Koncert je započeo laganicama, ali se vrlo brzo atmosfera počela zahuktavati, i to čim smo čuli prve taktove pjesme Ispod kože. Preslušavajući album očekivao sam koncert na kojem ćemo se udobno smjestiti u stolice, a Boris Štok će većinu pjesama izvesti sjedeći na barskoj stolici, scenarij jučer ipak nije bio takav. Scena Saxa mu je bila daleko premala da bi se mogao u potpunosti rasplesati te je zbog toga iskoristio svaki milimetar pozornice kao i prostor ispred nje silazeći nekoliko puta među publiku. U sinergiji je bila i publika koja jednako aktivno sudjelovala u koncertu te su se na prste jedne ruke mogle nabrojati osobe koje su ostale imune na atmosferu zavaljene u separe.

Foto: sibenikin / Facebook.com / borisstokofficial

Nakon plesnijeg seta kojim su dominirali Dodiri i Baby baby izveo je svoju obradu hita grupe Denis & Denis Voli me još ovu noć spustivši se među publiku koja je odradila svoje back-vokal dionice. Nije nam ostao dužan ni pjesme koje je stvarao unutar grupe Quasarr koju je predstavio kao nešto mračniji dio svog opusa, a i njemu su od velikog značaja jer su neraskidiv dio njega kao autora.

Sasvim očekivano pjesma Ti je dovela do ekstaze i one koji nisu upoznati s Borisovim novim materijalom. Već spomenuti novi singl ovaj put izveo je bez pomoći Nataše Janjić jer su mladoj mami ovi kasnovečernji termini ipak neizvedivi. Nakon što je odradio dva bisa i ispucao cijeli repertoar pjesama koncert je zaključio pjesmom Space Oddity Davida Bowiea u akustičnoj verziji ponovno se spustivši među razdraganu publiku.

Foto: Emanuela Tomino / Facebook.com / borisstokofficial

Svakako je važno pohvaliti i prateći bend koji je bio jednako energičan i iznimno uigran. Njegov specifičan vokal koji se na njemu svojstven način ipak uspijevao probiti kroz praktički zatvorena usta prenosi emociju čak i kada kroz mrmljanje ne razumiješ riječi. Iako nije riječ o pjevaču koji ima redovite nastupe, njegova scenska prezentnost je na izrazito visokom nivou te jednako dobro vlada i manjim kao i većim prostorima.

Sax je i ovaj put tehnički zadovoljio očekivanja za ovaj format koncerta, no ipak sam mišljenja da Štok ima potencijala za postati i veća faca na našoj sceni – ako mu je to u interesu, naravno. U tom slučaju rado bih ga češće gledao na nešto većim pozornicama gdje bi još dodatno njegova sceničnost došla do izražaja. Vjerujem da tko god jednom posluša Štoka uživo, poželjet će ga poslušati ponovno.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari