Glazba

Natali Dizdar (Tvornica): Romantični početak vikenda

Izvor fotografije: Facebook.com/natalidizdar.official
Vrijeme čitanja: 3 minute

Natali Dizdar je jedna od onih pjevačica čije koncerte ne volim propustiti ako su u mojoj blizini. Još uvijek imam žive uspomene s njezinog koncerta prošlog ljeta u Erdutu, koji se održao u sklopu „Wine and Bike Tour” turneje (za one koji nisu bili – uistinu topla preporuka). Preskočio sam bicikl, ali vinu je bilo teško odoljeti.

Sudbina se potrudila da se ponovno sretnemo, ovaj put u sasvim drugačijem ambijentu. Valentinovski termin nije bio suđen zbog velikog broja covid pozitivnih slučajeva, no mjesec dana kasnije ipak smo bili dovoljno zdravi za koncertnu proslavu.

Tvornica kulture blista

Tvornica kulture napokon ponovno diše punim plućima i niže koncert za koncertom, a publika gladna izlazaka, koncerata, plesa, druženja i odmaka od surove stvarnosti popratila je u velikom broju jučerašnji koncert. S obzirom na to da je red ispred ulaza u 20:30, kada je bio planiran početak koncerta, još bio pozamašan, koncert je kasnio 20-ak minuta. Ipak, Natali je pričekala da svi uđu, ostave jakne, kupe si piće i pronađu idealnu poziciju za gledanje i snimanje koncerta. Zanimljivo je bilo uočiti skladan omjer muškaraca i žena, kao i dobnu raznolikost posjetitelja.

Više nego ugodno popunjen Veliki pogon Tvornice glasnim aplauzom pozdravio je Natali, koja je koncert otvorila s Ne reci zauvijek. Bila je vidljiva početna doza treme i uzbuđenja, no to se nije odrazilo na vokalu kojim Natali besprijekorno vlada. Brzo je ujednačena i jačina zvuka benda i njezin vokal, a ako je bilo kakvih tehničkih problema, nisam ih uočio sa svoje pozicije, iako su mi poznanici iz zadnjih redova javili da ih je bilo.

Uslijedila su njezina dva muškarca, prvo Iluzionist pa potom i Stranac, a publika se pridružila pjevanjem da razbije posljednje tragove treme kod Natali. Čuli smo i posljednji samostalni singl Kad mislim na to, nakon čega smo dobili podsjetnik da, osim u samostalnom aranžmanu, radi i u projektu Beti s pjesmom Slobodna.

Najdraži blok pjesama zauzeo je središnji dio koncerta, kad smo se kolektivno rastopili uz Dan po dan pa održali lekciju bivšim ljubavima uz Gazio si me. Nade da će se ukazati i Darko Rundek na Mjesecu je dosadno su se obistinile, a njegov poznati trubač Igor Pavlica svoju dionicu je izveo maestralno.

Bijelo Dugme za bis

Od ostalih dobro poznatih pjesama imali smo tijekom večeri prilike čuti Mjesto za jedno, Grijeh, Zamijenit ću te gorim, Ne dajStop. Obrada pjesme Olivera Mandića, Nasloni se na mene, dodatno je rasplesala dobro raspoloženu publiku, koja je teško prihvatila kraj koncertnog programa te glasnim reakcijama oduševljenja izmolila za bis.

Natali nam je pripremila još jednu posuđenicu, ovaj put od Bijelog Dugmeta, pjesmu Ovaj ples dame diraju u nešto manje jazzy verziji, nego što smo navikli. Još jednom smo imali prilike čuti pjesmu Slobodna iz projekta Beti, kojom je Natali zaključila svoju koncertnu priču.

Večer iza nas nije bila u svjetlu najboljeg što smo čuli i vidjeli od Natali. Bilo je tu zaboravljenih ili ispremetanih stihova, manjka entuzijazma i komunikacije s publikom na mahove, no sve to se nije uspjelo odraziti na atmosferu, koja je bila izvrsna. Publika je bila iznimno zahvalna i izvlačila je momente u kojima je performans zaštekao.

Bend i Natali su tijekom večeri bili nagrađeni lijepim riječima i glasnim ovacijama, što je dodatno istaknulo koliko je sama publika važna i značajna i koliko ona sama može diktirati i utjecati na dojmove pojedinca. Zagreb se lagano vraća na staro, bilo je lijepo jučer biti u društvu Natali i njenih predivnih pjesama. Glad za koncertima neće se tako lako utažiti i željno iščekujem popravni koncert na kojem će sve biti cakum-pakum, kako smo i navikli.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari