Glazba

Ziher playlista: Božićna harmonija

Foto: http://wonderfultimeoftheyear.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Večer se tiho ušuljala s podmuklom grižnjom savjesti zbog prekomjernog konzumiranja ića i pića, no slobodno joj zalupite vrata. Odgodite njen dolazak na nekoliko dana, vrijeme je uživanja u bakinim kolačima, ili onim kupovnim iz obližnjeg marketa. Naravno, vrijeme je i praštanja i razumijevanja.

Bilo da je vaš obiteljski stol raskošno i obilno postavljen ili ste u usamljenom letu zamezili uz pola teglice cikle i mršavo pečeno pile, nakane su vam iste. Svejedno je da li drijemate uz milozvučno pucketanje kamina ili usamljeno glasanje centralnog grijanja iz dvije bijele cijevi, srca su vam jednako puna dobrih želja za nadolazeće blagdane. Dan ste proveli uz opojan miris predivne smreke i maštovitih ukrasa diveći se lampicama sa susjedovog balkona? Naganjali ste red kolača, red pečenja, red kolača, pa opet red francuskih, krumpir, grah i ostalih salata? Možda ste baš psovali sve one sretne i oduševljene ljubitelje nadolazećeg blagdanskog veselja i nadali se dolasku nekog zelenog Grinč diva koji će svojom snagom usisati sve što imalo podsjeća na Božić. Ima među vama i onih koji su se zarundali noć prije pa su suznih očiju skrivali mamurluk. Oni koji nisu bili te sreće Badnju veče proveli su programirajući ili naganjajući fucu na PES – u s melankolijom na duši zbog nedostatka društvenog života.

Kakvu god da vam sudbinu ovaj Božić donosi, obećajemo vam jedno – bez Wham!-a i Mariah Carey na ovotjednom, božićnom izdanju Ziherove playliste – koje je posvećeno legendarnim pjesmama prošlog stoljeća, velikim zvijezdama kao što su Frank Sinatra i Edith Piaf čije smo 100. obljetnice rođenja dočekali ove godine. Božićni šlageri i klasici neka ispune vaš dom, bio on skroman poput prohladne garsonjerice ili bogat poput vile s Pantovčaka. Širite pozitivne vibracije, ljubav i sreću svakim svojim korakom (makar onim imaginarnim, ako ste se upravo usidrili na kauču nakon pretjeranog obroka).

Be social

Komentari