nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Prvi koncert novog ciklusa Cantus Ansambla u Laubu dovodi kanadske zvijezde klasike

Owen Underhill / Ariel Barnes (Foto: Press)
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Koncertom naslovljenim “Maple Syrup” 23. rujna u zagrebačkoj Laubi počinje novi ciklus Cantus Ansambla. Radi se o prvom od pet koncerata koji će se održati od rujna ove godine pa sve do lipnja iduće godine.

Na koncertu “Maple Syrup” Cantus Ansambl će predstaviti suvremene skladbe koje dolaze iz dalekog Vancouvera uz kanadskog dirigenta Owena Underhilla. Underhill je poznati skladatelj i dirigent, umjetnički je direktor ansambla Turning Point te profesor na Sveučilištu Simon Fraser. Njegova glazba ima mnogo različitih izražaja, a mnogi je opisuju kao zanimljivu, živopisnu te inspirativnu, ali i suptilnu te promišljenu. Dirigirao je brojnim orkestrima i ansamblima, uključujući i više od 250 premijera kanadskih i međunarodnih skladatelja.

Na koncertu će gostovati i velika kanadska čelistička zvijezda Ariel Barnes. Barnes privlači publiku svojim maštovitim interpretacijama, a jednako mu pristaju glazbeni stilovi od baroka pa sve do suvremene glazbe. Novinari su ovog glazbenika nedavno prozvali “zvijezdom u usponu” koja stvara očaravajuće glazbeno iskustvo, a uskoro će i hrvatska publika imati priliku poslušati njegov nastup.

Uvodni razgovor koncerta počinje u 19:30 sati te će ga moderirati Dubravko Pajalić, a koncert počinje u 20 sati. Ulaznice možete nabaviti na dan koncerta na blagajni Laube.

Podsjetimo, Cantus Ansambl osnovan je 2001. godine, a nastao je tek kao festivalski ansambl u okviru Muzičkog biennala Zagreb. Vrlo brzo raskinuo je inicijalne okvire te nemilosrdno nastavio samostalni prodor i težak rad na kvaliteti programa i njegove egzekucije, izvodeći samo i u međunarodnom kontekstu best of the best i newest of the newest. I upravo zbog opisanog Cantus Ansambl je sve do danas uspio zadržati ulogu predvodnika, ali i najaktivnijeg protagonista novoglazbene (hrvatske, regionalne, ali i međunarodne) scene.

Be social

Komentari