Glazba

Velika čast za Cantus Ansambl – nastupit će na Venecijanskom bijenalu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Cantus Ansambl već više od 20 godina surađuje s talijanskim ansamblom Icarus s kojim se umjetnički nadopunjuje, a ta suradnja se nastavlja sjajnim novim projektom. Četvorica glazbenika iz Cantus Ansambla imaju veliku čast nastupiti 3. listopada ove godine na prestižnom Venecijanskom bijenalu.

Cantus Ansambl nastupit će kao dio većeg sastava u sklopu izvedbe cjelovečernjeg djela “Songbook” skladatelja Mattea Franceschinija. Franceschini je inače nagrađen poznatom “lavljom” nagradom za 2019. godinu, Srebrnim lavom za glazbu, a djelo “Songbook” će Cantus Ansambl i ansambl Icarus praizvesti nakon svečane ceremonije dodjele nagrade. “Songbook” je djelo koje kombinira rock kvartet, klasični ansambl i elektroniku, a radi se o posljednjem djelu trilogije pod nazivom “Live” koja želi ujediniti složenost, dubinu i bogatstvo suvremenog sastava te neograničenu energiju i neprestano traženje novih zvukova u kojima se može pronaći elektronika i rock. Isti program, u kojem sudjeluje i hrvatski Cantus Ansambl ponovit će se i u Reggio Emiliji već 5. listopada.

Matteo Franceschini (Foto: Press)

Venecijanski bijenale je najveća svjetska izložba suvremene umjetnosti koja se održava svake druge godine na prostoru venecijanskog Giardina, a glazbeni dio programa odvijat će se od 27. rujna do 6. listopada ove godine. Najpoznatiji suvremeni talijanski skladatelj Ivan Fedele trentačno je umjetnički ravnatelj glazbenog programa Venecijanskog bijenala, a ove godine gostovao je i na Muzičkom biennalu Zagreb. Prema narudžbi MBZ-a, Cantus Ansambla i ansambla Icarus, Fedele je komponirao novo djelo X-Tension II. Ono je svoju premijeru imalo upravo na MBZ-u, a izveli su ga Cantus i Icarus ansambli.

Podsjetimo, Cantus Ansambl je najavio i novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi za sezonu 2019./2020. Od rujna 2019. do lipnja 2020. godine održat će se pet koncerata, a sezona se otvara već 23. rujna prvim koncertom ciklusa naslovljenom Maple Syrup. Ulaznice za sve koncerte ciklusa moći ćete nabaviti na ulazu Laube.

Be social

Komentari