Knjige

“Čuvaj se prošlosti” sve je ono što želite od jednog romana, ali i više

Vrijeme čitanja: 2 minute

“Čuvaj se prošlosti” roman je u kojem ćete dobiti sve ono što tražite od knjige. Ne samo da će vas likovi oduševiti, ne samo da će vas radnja potaknuti na to da se uživite u priču kao da je vaša, nego ćete poželjeti da znate i pisati kao Joy Ellis. Radi se o spisateljici sjajnoga kalibra koja je srećom ove godine dobila i knjigu prevedenu na hrvatskom. No, prije nego što vas krenemo nagovarati da pročitate knjigu, moramo spomenuti i par riječi o samoj radnji.

Radnja prati detektiva Matta Ballarda koji se priprema za mirovinu i pokušava se što više smiriti od napornog posla kojeg obavlja već 25 godina. Ipak, u trenutku kada se povlači, na vidjelo krenu izlaziti detalji slučaja na kojem je radio na samome početku svoje karijere. Prije 25 godina u ruralnoj Engleskoj ubijena su trojica dječaka, a unatoč činjenici što je glavni osumnjičenik ulovljen i smaknut, detektiv Ballard nikada nije do kraja bio miran što se tog slučaja tiče. Sada, toliko godina kasnije, počinje na svoju adresu dobivati fotografije s mjesta ubojstva, kako se čini od samoga ubojice. Ne samo da je dotični odlučio dati do znanja da je i dalje tu, već se okomio i na privatni život samoga detektiva. Zna o njemu tajne koje nikome nije govorio, a do samoga kraja knjige spisateljica vas drži do neizvjesnosti da ne znate zapravo što se događa i kako su takve situacije uopće moguće.

Roman “Čuvaj se prošlosti” savršeno je štivo ako volite krimi romane i trilere te neizvjesnost u čitavoj priči. Među brojnim autorima ovoga žanra, Joy Ellis se definitivno istaknula kao onaj tip autorice čija ćete djela odmah nastaviti pratiti, a ujedno i jedva dočekati da se pojave novi njezini prijevodi na hrvatskom. Knjigu možete nabaviti u svim knjižarama diljem Hrvatske, a mi vam je toplo preporučujemo.

Be social

Komentari