Glazba

Damir Šimić – Shime predizvođač za glam metal legende Steel Panther u Zagrebu

steel panther
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Glam metal legende iz Los Angelesa, Steel Panther, vraćaju se u Zagreb u Tvornicu kulture u srijedu 10. srpnja 2024., a kao predizvođač pridružit će im se gitarist Damir Šimić – Shime s bendom.

Damir Šimić – Shime hrvatski je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili Eddie Van Halen. Njegov instrumentalni gitaristički stil može se čuti na tri studijska albuma, a na nastupima Shime izvodi vlastite kompozicije s pratećim bendom koji čine bas i bubanj uz gostujući vokal.

Steel Panther vraćaju se u Zagreb u sklopu svjetske turneje On The Prowl koja prati istoimeni album. Nakon SAD-a, europski dio turneje je počeo u Skandinaviji i Njemačkoj, a kroz lipanj i srpanj vodi bend na 30 nastupa, dok će svjetsku turneju nastaviti u listopadu u Australiji.

Zarazni riffovi, probijajući bubnjevi i nezaboravni vokali uz dosjetljivi humor donijeli su bendu globalnu prepoznatljivost. Album „On The Prowl” to potvrđuje sa singlovima poput On Your Instagram, Magical Vagina i One Pump Chump, a novo izdanje stavilo je Steel Panther na vrh komičnih albuma na Billboard ljestvici. Godinu dana nakon premijernog nastupa u Hrvatskoj glam metal legende se vraćaju u Zagreb.

Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i nastupu koji potencira tipični glam metal. Steel Panther su popularnost stekli početkom 2000-tih svirajući u klubovima Sunset Stripa, od kuda su se popeli na globalne rock’n’roll pozornicu i zauzeli pozicije na lineupovima festivala.

Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima u kojima u pauzama često potenciraju međusobni sukob, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, uključujući Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’Roses.

Stotine milijuna streamova, svjetske turneje i festivalski nastupi, platinasti status na YouTubeu i televizijski nastupi u emisijama Jimmyja Kimella, Larryja Kinga ili America’s Got Talent pozicionirali su ih kao globalni fenomen. Kvartet koji čine Michael Starr na vokalu, Satchel na gitari, Spyder na basu i Stix Zadinia na bubnjevima s albumom „On The Prowl” osiguravaju status zvijezda, a zagrebački nastup bit će novi susret s glam metal legendama.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 eura, a na dan koncerta 34 eura. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online na Entriju i Eventimu, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Be social

Komentari