Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Glazba

ODGOĐENO: Glam najava za post-korona koncerte – stižu nam Steel Panther

03.09.2020. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, dolaze na premijerno regionalno gostovanje zagrebačku Tvornicu kulture, u subotu 12. lipnja 2021. godine.

Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i scenskom nastupu koji potencira tipični glam metal. Steel Panther su lokalnu popularnost stekli još početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa u LA-u, tada još nastupajući pod imenom Metal Shop i pretvarajući se da su bend koji je propustio svoju veliku priliku 80-ih. Nakon nekoliko promjena, zadržavaju se na imenu Steel Panther i počinju s turnejama izvan Amerike te uskoro zauzimaju sve više pozicije na lineupima festivala.

Live koji ne propuštaš

Obučeni u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, uz prikaz macho kulture, njihov komični pristup temama seksa, droge i rock’n’rolla brzo je dobio horde fanova probio ihi u mainstream i rasprodao koncerte. Česti gosti na pozornici su im bile i holivudske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i televizijskim emisijama.

Singlovi Death To All But Metal i Community Property našli su se na albumu „Feel The Steel” iz 2009. koji se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma, ali i zauzeo 48. mjesto na rock ljestvici. 2011. je uslijedio „Balls Out” na kojem su gostovali komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album „All You Can Eat” obilježen je singlom Party Like Tomorrow Is the End of the World, a nakon kojeg je uslijedio „Live from Lexxi’s Mom’s Garage” koji je prikazivao glam rock garažni koncert, te nasljednici, izdanja „Lower The Bar” i peti „Heavy Metal Rules”.

Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima u kojima u pauzama između pjesama često potenciraju sukob među članovima benda, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, uključujući Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’Roses.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaznice se u prodaji nalaze od 4. rujna po cijeni od 160 kuna, od 1. studenog cijena će biti 180 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 200 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), te sva prodajna mjesta Eventima i online.

(Visited 58 times, 2 visits today)

Komentari