Glazba

Damon Albarn, osnivač i frontmen Blura i Gorillaz, na EXIT-u

Foto: Exit festival
Vrijeme čitanja: 2 minute

Exit

Albarn će 12. srpnja na glavnoj pozornici EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekt, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje cjelokupne karijere! I to kakve karijere – uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće glazbene projekte svih vremena, Damon će izvoditi i pjesme nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je sudjelovao. 

Damon spada u povlaštenu grupu najutjecajnijih ličnosti u glazbenoj industriji ikada. Uz Grammy nadgrade, Damon je u svojoj dosadašnjoj karijeri, s mnogobrojnim glazbenima sastavima i projektima, osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 milijuna nosača zvuka širom svijeta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinastu nakladu! NME ga je nedavno prilikom dodjele nagrade za inovaciju u glazbi predstavio kao ‘jednog od vodećih ljudi glazbene scene’. U travnju ove godine predstavit će svoj prvi solo album, ‘Everyday Robots’, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najosobniji projekt do sada.

Govoreći za časopis Rolling Stone o nadolazećoj turneji, Damon Albarn je izjavio da će nastup obuhvaćati pjesme s Everyday Robots, ali da planira izvoditi i pjesme svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen. Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, za Rolling Stone je izjavio: ‘Što je Gorillaz?’. ‘Glazbeno gledano, ja sam Gorillaz’, kaže Albarn. ‘Svirao sam pjesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče jako svježe, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji’.

Albarnova turneja započinje u Londonu u travnju, a pored potvrđenih datuma najvećih svjetskih festivala u Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u, Danskoj, Nizozemskoj i Belgiji, Damon 12. srpnja dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu!

Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana. Do sada najavljeni izvođači za EXIT festival su Disclosure LIVE, Rudimental LIVE, Skrillex LIVE, Carl Craig vs Green Velvet, Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present ‘Can U Dance’ i Koven LIVE.

Be social

Komentari