novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Danas je Međunarodni dan jazza!

Foto: facebook.com/intljazzday
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/intljazzday
Foto: facebook.com/intljazzday

Kod nas jazz nije pretjerano popularan glazbeni žanr, ali u svijetu on ima široku publiku velikih obožavatelja. Jazz je vrlo vjerojatno jedan od najširih glazbenih žanrova koji uključuje pedesetak podžanrova i fuzije raznih žanrova. Jazz je podloga za r’n’b, reggae čak i rock.

Ovo je drugi u povijesti Međunarodni dan jazza i događa se u 196 zemljama svijeta, a Istanbul je izabran kao grad domaćin ovogodišnje proslave. Danas će se na ulicama Istanbula održati mnoštvo jazz koncerata sa sudionicima iz 15 zemalja. Projekt je pokrenut od strane UNESCOa zbog očuvanja tradicije jazza. Večeras će u Istanbulu nastupati uz mnoge druge mlada britanska jazz pjevačica Joss Stone, kao jedno ime poznatije široj javnosti. Ako ste fan jazza koncert ćete moći pratiti uživo na internet stranici http://live.jazzday.com/. Muzički direktor festivala je ove kao i prošle godine američki jazz glazbenik John Beasley koji je surađivao s Milesom Davisom i Chakom Khan te je radio na Pixarovom kino hitu Wall-E. Jedno od najvećih imena koncerta u Istanbulu je Herbie Hancock, američki jazz glazbenik koji je osvojio četrnaest Grammyja, a 1984. je osvojio i Oscara.

Be social

Komentari