Intervju

DJ Chill i Rofellos: “Dođite u SuperSuper, imamo najbolji program i selfie ogledalo u gradu”

Foto: Alexander Stankov
Vrijeme čitanja: 6 minute

DJ Chill i Rofellos su prijatelji već petnaest godina i godinama sudjeluju na našoj hip hop sceni. Ove godine su zajedničkim snagama krenuli u napad hrvatske klupske scene s dva projekta. Inicijalni projekt je Juicy, a novi, aktivan od ove jeseni, vođenje je programa i svega između zagrebačkog kluba SuperSuper. Kako su krenuli i koja su im očekivanja otkrili su nam u kratkom razgovoru.

Od kud ideja za pokretanjem projekta Juicy?

Rofellos: Znamo se već petnaest godina, još iz doba Aquariusa, i od onda sviruckamo uokolo zajedno, a nismo imali nikakav početni crew ili neku ideju, tako smo sredinom ove godine dobili ideju za pokretanjem novog, vlastitog projekta. Projekt smo fokusirali na našu obalu s glazbenim odabirom izvan našeg uobičajenog, odnosno hip hopa, ali naravno i dalje usko vezani žanrovi uz sam hip hop. Sama ideja Juicya je going back to square one: raditi tulume na bazi DJ-a i hypeanje.

Chill: Meni je najveća motivacija za Juicy bila to što je naša obala nakrcana elektronikom i to većinski EDM partyima. Činilo mi se kao dobra ideja da se razbije ta monotonija u klubovima i da im se ponudi nešto novo, zapravo ništa novo – nego samo drugačije. Danas svi klubovi žele nešto nabrzaka i rijetko netko želi stvarati priču pa je lakše klubovima ponuditi gotov proizvod. Ako i neki klub bukira DJ Chilla prosječnom turistu to ime ništa ne znači i zapravo ne znaju što trebaju očekivati od te večeri pa je jednostavnije napraviti neki program koji već samim imenom daje do znanja što se može očekivati. Uz sve to, nakon petnaest godina rada po klubovima dosta mi je borbe s promotorima, klubovima i svim ostalima, pa sam Rofellosu prepustio svoj booking i uz taj booking radimo zajedno program Juicy.

Zašto ime Juicy, ma da je većini vjerojatno i očito?

Chill: Kao što bi i većinu trebalo asocirati, to je nama jedna od najdražih stvari od Biggiea, a ona svakog prosječnog slušatelja hip hopa asocira na hip hop i rnb.

Kako je prošla ova ljetna sezona?

Chill: Loše hahahaha!!! Prvo me jedan poznati DJ opljačkao, zvuči čudno, ali istinito. Ukrao mi je CD-e za Serato koji nisu skupi, dođu oko 10 $, nije ni cijena problem, nego to što ja imam svirke poslije, a dok CD-i dođu ljeto je gotovo. Ima jedna fora koju možeš napraviti s klasičnim CD-ima, skineš time codeove s interneta i to sve spržiš na klasične CD-e, ali je problem da to na nekim CD playerima funkcionira, a na nekim ne. Odradio sam dvije svirke bez problema s tim CD-ima, a onda sam došao u Pulu i nije ih očitavalo i ode moja gaža. No to nije jedini problem koji je uništio ljetnu sezonu Juicya, tu su i naši autobusni prijevoznici. Nakon Fresha idem u Pulu i iz Novalje trebam busom doći do Rijeke, ali u špici sezone mi imamo dvije linije dnevno za Rijeku koja je glavno čvorište. Otišao sam u Zadar s Rafellosom i kupio kartu, ali je bus kasnio dva sata pa ponovo ne bi stigao.

Rofellos: Sreća u nesreći – taj dan smo mi, Dregeri, nastupali na S.A.R.S. festivalu u Sinju i onda smo nastupali zajedno. Ja bi rekao da tamo gdje smo nastupali da je Juicy prošao super i da je realizacija bila više nego uspješna. Malo smo kasno krenuli s projektom i bukiranjem zbog ostalih obaveza koje obojica imamo po Zagrebu. Krenuli smo javno negdje u lipnju što je relativno kasno jer je većina klubova tada već bukirana za cijelo ljeto. Sada smo se okrenuli SuperSuperu i otvorenje je super prošlo,  otvorili smo sa svojim programom Juicy i procirkuliralo je nešto više od 500 ljudi, tako da je feedback sjajan. Što se tiče ljeta nastupili smo u Santosu na Rabu i tamo je stvarno bila odlična žurka i to je definitivno najljepši klub u kojem sam radio u Hrvatskoj, odradili smo jedan Juicy u Euphoriji na Zrću nakon Fresha, a tamo je bio potpuni kaos, party je trajao do 7, u Malom Lošinju u Pacificu jedan četvrtak i u Poreču.

Foto: Alexander Stankov
Foto: Alexander Stankov

Da li je Juicy sad dobio svoj dom u SuperSuperu ili ga mislite seliti po drugim lokacijama?

Chill: Što se tiče Zagreba, Juicy će biti samo u SuperSuperu, a izvan Zagreba ćemo još pričekati. Juicy će ići van Zagreba tek kad uhodamo SuperSuper kao klub jer smo trenutno skroz posvećeni njemu.

Tko sve sudjeluje u projektu Juicy?

Chill: Rofellos i ja smo kreatori projekta, a iza još stoji cijela mašinerija ljudi. Nodef nam je uletio kao PR i warm up DJ, imamo naše fotografe i cijeli tim. Na kraju sve ovisi o klubu – što žele i koliko mogu platiti.

Rofellos: Realno, mi možemo tamo dovući show, da to bude cigansko veselje, ali je pitanje koliko tko želi i može. Cijene su sasvim u redu, s obzirom na to da obojica ovo dugo radimo tako da znamo kako scena funkcionira. Gledano sa strane naše organizacije i produkcije, mislim da slobodno mogu reći da je to još neviđeno u Hrvatskoj.

Foto: Alexander Stankov
Foto: Alexander Stankov

Kako je došlo do ulaska Juicya, a time i vas neovisno o tom programu, u zagrebački klub SuperSuper?

Chill: Meni je Dorjan iz Muzeja ponudio u lipnju da vodim klub, ali ja sam imao neke druge planove tada. Plan je bio odraditi ljetnu sezonu, prvenstveno Juicy, završiti školu koju sam davnih dana započeo i zapaliti van, pa sam tada rekao: ne baš. Odradio bi ljetnu sezonu s Juicyiem i onda bi to preuzeo Nodef, a onda kad bi se ja vratio na ljeto, imao bi se čemu vratiti, pa sam odbacio tu ideju.

Rofellos: Sve se promijenilo na rođendanu našeg dragog frenda Kida gdje je frendica rekla da otvara birtiju pa da joj dođemo vrtiti na otvorenje, tada je Chill rekao da što ćemo dolazit vrtiti u neku birtiju kad imamo ponudu za klub pa smo krenuli mozgati. Nakon par dana, kada smo sve stavili na papir, shvatili smo da imamo kapaciteta, želje, volje, znanja i one love iz čarapa, ispod madraca, donacije od obitelji itd. Problem je bio što smo imali samo tri tjedan od preuzimanja kluba do samog otvorenja, tako da tri tjedna nismo stali s poslom. Otvorili smo s Juicyem jer je to naš proizvod i u to smo najsigurniji i najbolje je početi s onime što najbolje znaš. U jednom trenutku su redari morali zatvoriti ulaz jer je klub bio pun. Što se tiče samog kluba, mislimo ulagati dugoročno u njega – interijer, soundsystem, light, odnosno u sve kako bi privlačili ljude da i dalje dolaze jer ne možeš stalno nuditi istu kvalitetu usluge i očekivati iste rezultate.

Foto: Alexander Stankov
Foto: Alexander Stankov

Koga ćete sve ugostiti i kakav je plan programa kluba?

Chill: Ideja je da se malo odmaknemo od uobičajenog zagrebačkog clubbinga i da stvorimo ekipu koja stvara originalne i kvalitetne programe i da se uvijek zna u mjesecu koji dan je koji event, to jest da je neki program uvijek prve subote u mjesecu. I za sada će to biti samo petak i subota, ali vidjet ćemo kako će ići dalje.

Rofellos: Realno, mogli smo staviti samo DJ Chilla na program, ali to nam nije zanimljivo niti to ne bi htjeli raditi, nego smo htjeli napraviti šarolik i raznovrstan program. Chill je programski menadžer i za sada smo stavili Juicy, Cosmic Vibes koji je zapravo jedini konstantni dnb program u Zagrebu, Dance Hard koji je jedan odličan trash program u svojoj šestoj sezoni, Reforma koji je po nama najbolji house program i mislim da se može nositi sa čak i stranim produkcijama, Rea dolazi sa svojim programom 4Real koji je radila nekih šest, sedam godina u Splitu i za nju smo odmah rekli da je moramo dovesti, Future Flava koji organiziraju Sinke Fresh i Chill, a htjeli smo napraviti program pod imenom Mazanje, ali takav program već postoji pa smo ga nazvali Sataraš, za sada. Javio se i Phillipe iz Cfsna da bi i oni radili neki program kod nas.

Želje, čestitke i pozdravi?

Chill: Ženski touch su nam dale Maša i Lana koje su jako puno pomogle oko papirologije u ova tri tjedna, tako da svega ovog ne bi bilo bez njih.

Rofellos: Dođite u SuperSuper, bit će vam super i imamo najbolje selfie ogledalo u gradu.

Be social

Komentari