Glazba

Djixx novim singlom najavljuje povratak na scenu

Djixx
Foto: Snežana Krstić/@flyhighskymy, Izvor: Facebook.com/djixxartist
Vrijeme čitanja: 2 minute

Srpska talentirana glazbenica Đurđina Radić Djixx privela je kraju svoju kreativnu pauzu i novim singlom Vešto Mamiš najavljuje povratak na scenu. S povratničkom pjesmom Djixx čini odmak u zvuku naginjući prema nježnijem i pomalo retro senzibilitetu.

Ova vijest prošla bi na našem portalu vrlo vjerojatno neopaženo, da nije riječ o vrhunskom povratničkom singlu vrijednom vaše pažnje i playliste. Samim time treba obratiti pažnju i na sve što nam Djixx priprema u budućnosti. Očekivanja gradimo na povratničkom singlu i ona su visoka, no veselimo se dočekati trenutak kada će ona biti opravdana. Učinite si uslugu i pronađite tri i pol minute za jednu od ljepših pjesama koje smo čuli ove godine.

Novi zvuk

Novom pjesmom Djixx prikazuje naboj emocija i ranjivost vokala koje ranije nismo imali prilike čuti u njenom elektro opusu. Djixx je na domaćoj i regionalnoj sceni dobro poznat disko vokal, a zaokret u zvuku manifestira kroz autentični gitarski zvuk, melankolične sintesajzere i akustični bubanj.

Njenu prkosnu, ali toplu personu upoznajemo sasvim ogoljenu kroz tekst pjesme koji je osoban i dječje ranjiv, dok Djixx, inspirirana nostalgijom i potentnošću novog romantizma osamdesetih godina prošlog stoljeća, svjesno i sa sigurnošću ulazi u rokenrol teritorij.

Produkciju singla Vešto Mamiš potpisuje Vuk Parđovski koji je svojim delikatnim senzibilitetom oslikao vlastitu verziju post-popa. Čitavom sentimentu, svojom interpretacijom na bubnjevima, karakterističan pečat dao je i legendarni Ivan Fece Firči, dok eklektiku ovog singla dodatno naglašava senzualni vokal elektropop senzacije Tam, koja je svojim dionicama pružila upečatljivu notu misterije i topline. Potpuni iskaz pjesme Djixx zaokružuje spotom koji je sama režirala – intimnom i arhetipskom pričom, prožetom mitološkim motivom – te tako naglašava melankoliju teksta i suočavanje s promjenama koje nam život donosi.

U spotu se pojavljuju mnogi umjetnici s lokalne scene glazbe i filma: Bvana iz Lagune, Gorica Regodić, Sofija Uzunović, Andrej Ostroški, Anđelka Ristić, Ivana Nikodijević, Firči i drugi.

Be social
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari