Glazba

„DREAMLAND 2021” (ZHU): Pad u glazbenoj kreativnosti

zhu
"DREAMLAND 2121" [album cover]
Vrijeme čitanja: 2 minute

Neki ga već otprije znaju, a za neke je tek novo ime, ali Steven Zhu, poznatiji samo kao ZHU, već je dugo konstanta na svjetskog glazbenoj sceni i postao je zvučno ime koje treba pratiti svaki ljubitelj EDM-a.

Tri godine se čekao novi album američkog producenta i pjevača ZHU-a, te je nakon svog posljednjeg albuma „RINGOS DESERT” objavio svoj treći studijski album „DREAMLAND 2021”. Prvotno je trebao izaći prošle godine, ali svjetlo dana ugledao je ove. Je li se isplatilo čekati? Pa da i ne.

Kao i prethodna dva albuma, i za ovaj možemo reći da je konceptualan u smislu zvuka i emocije koju ZHU želi prenijeti svojim slušateljima. Za razliku od prvog albuma „GENERATIONWHY”, kroz koji se proteže osjećaj da se vozite po ulicama Los Angelesa ili Miamija, „DREAMLAND 2021” donosi dosta mračniji i agresivniji zvuk, a to se može čuti i u najavnim singlovima.

Ništa nova, ništa nova

Prvi singl s kojim je najavio album je ONLY u kojem je surađivao s američkom pjevačicom Tinashe. Od prvog slušanja se čuje kako je ZHU pomalo vratio svoj zvuk s početka karijere kad je radio EP „THE NIGHTDAY”, ali ipak ništa novo. Njegov prepoznatljiv vokal u suradnji s Tinashe, dobar je spoj. Možda i najbolja stvar na ovom albumu.

Deep house i dalje je temeljni žanr u kojem vlada ZHU, ali uspoređujući njegov prijašnji rad s ovim, postaje teško probavljiv, pa čak i zaboravan. Ako mislite da na albumu postoji neki banger poput pjesme Faded ili možda Working For It, varate se. ZHU ih je zaboravio na ovom albumu.

Album započinje s pjesmom Lost It, odgovornom za predstavljanje koncepta albuma. Dramatična, s mračnim grooveom, pruža solidan uvod u izdanje, a blagi zaplet stvaraju pjesme Distant Light i Blue Dream. Moj osobni favorit s albuma je Sky is Crying. Već poznata njegova receptura slaganja pjesme, ali izvukla ju je ovog puta malezijska kantautorica YUNA s predivnim vokalom. Istaknuo bih još tri pjesme koje bi mogle postići malo više, a to su Distant Lights, How Does It Feel u kojem mu gostuje američki reper Channel Tres, i Yours u kojem je surađivao s indie pop triom iz Londona, Arctic Lake.

Sweet Like Honey, SOCO, Zhudio54 (feat. partywithray), Good4U (feat. Kota the Friend) , I Need That je još pet pjesama koje su na albumu, ali tu su jednostavno kako bi se popunio prazan prostor.

Pad u glazbenoj kreativnosti

ZHU je s ovim albumom podbacio, ostavio je vjernu publiku razočaranu, jer ipak znaju kako on to sve može puno bolje obaviti. Dosadan i predvidljiv su dva pridjeva koja bih zalijepio uz ovaj album. Može se reći kako je ušao u jednu kreativnu krizu, barem što se glazbe tiče, jer mu u dizajnerskom svijetu puno bolje ide u ovom trenutku. Ako išta, pokazao nam je što to znači kvalitetno reciklirati. Sve u svemu, moram priznati kako se ovaj album isplatilo čekati, jer svi glazbenici imaju uspone i padove. Ovaj njegov pad ipak nije toliko velik.

Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari