Knjige

Feministička večer povodom Dana žena u Booksi

Foto: Faktura
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: Faktura
Foto: Faktura

Večer uoči Dana žena, književni klub Booksa priredio je prikladan program – tribinu o značenju feminizma u 21. stoljeću. Voditeljica tribine Miljenka Buljević će sa književnicom i teoretičarkom Đurđom Knežević i književnicom i blogericom Asjom Bakić raspravljati o tome što je ostalo od feminizma u 21. stoljeću, kojim bi pravcem feminizam mogao i trebao krenuti dalje.

Đurđa Knežević  rođena je u Jastrebarskom 1952. U Za­grebu je završila gimnaziju te studij povijesti i arheologije.  1992. osnovala je Žensku infoteku, te je uređivala feministički časopis Kruh i ruže te uredila i objavila četrdesetak knjiga prijevoda i domaćih autorica. Djeluje i kao direktorica godišnjega međunarodnog seminara “Žene i politika” u Dubrovniku od 1996. do 2007. Izdala je niz romana, među kojima se ističe O mojoj mami, te knjigu eseja Feminizam i kako ga steći, o čijoj smo promociji pisali ovdje

Asja Bakić rođena je u Tuzli 1982., gdje je završila studij bosanskog jezika i književnosti.  Poeziju je objavljivala u nizu regionalnih časopisa (ProFemina, Tema, Zarez, Quorum, Treći Trg, Diwan, Poezija, airBeletrina), a poznatija je kao autorica dvaju blogova, “U carstvu melanholije” i “Vlastita soba”.

 

Be social

Komentari