Glazba

Finska death metal senzacija Wintersun dolazi u Tvornicu kulture

Foto: Twilight Promotion
Vrijeme čitanja: 2 minute

Finska symphonic death metal senzacija Wintersun će u ponedeljak 9. listopada nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture u sklopu turneje Forest Tour 2017 na kojoj promoviraju treći studijski album “The Forest Season” (Nuclear Blast). Kao posebni gosti na turneji nastupaju finski metal samuraji Whispered i talijanski melodic death metalci Blacktherapy.

Wintersun je osnovao 2004. godine, nakon odlaska iz grupe Ensiferum, frontman banda Jari Mäenpää. Iste godine objavljuju album prvijenac, jednostavno naslovljen “Wintersun” i odmah dobivaju visoke ocjene i odlične kritike. Album od uvodne Beyond The Dark Sun do posljedne pjesme Sadness And Hate odiše tipičnom nordijskom atmosferom, močnim i hladnim gitarskim rifovima i nemilosrdnim bunjarskim dionicama. Idućih osam godina radili su na albumu “Time I” nakon kojeg kreću na velike turneje sa Korpiklaani, Eluveitie i Fleshgod Apocalypse, kada su prvi puta posjetili i našu zemlju.

Prošlo je još pet godina do trećeg studijskog albuma, sonične pustolovine pod imenom “The Forest Season”. Ovaj album je definitivno najrazličitije djelo Wintersuna do danas i potvrđuje njihov status kao “jednu od onih” grupa. Njegova zamršenost znaći da će vam trebati neko vrijeme da ga apsorbirate, ali onda ćete biti nagrađeni fantastičnim glazbenim putovanjem. Na albumu se savršeno isprepleću utjecaji nordijske folk glazbe, azijske tradicionalne glazbe sa melodičnim simfonijskim death metalom te ponekim black metal dijelovima.

Kao posebni gosti na ovoj turneji nastupaju Whispered koji sviraju zanimljiv i vrlo originalan spoj sjevernjačkog melodičnog death metala, japanske narode glazbe i simfonijskih elemenata tako tvoreći novi žanr – samurai metal. Na ovoj turneji predstavljau svoj najnoviji album “Metsutan – Songs Of The Void”. Prvi će na stage izaći melodic death metalci Blacktherapy koji dolaze iz Rima. Osnovani su 2009. godine, a u prosincu prošle godine objavili su svoje drugo studijsko izdanje “In The Embrace Of Sorrow, I Smile”.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 170 kn u pretprodaji i 200 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio i Eventim sustava.

Be social

Komentari