Glazba

Francuski metal bend Gojira dolazi u Tvornicu kulture

gojira
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon što su u lipnju 2012. godine s Megadethom i Mastodonom zapalili pozornicu Močvare, francuski metal bend Gojira u sklopu turneje povodom izlaska novog albuma „Fortitude” objavljenog u travnju ove godine odlučio je posjetiti i Hrvatsku.

Koncert je najavljen za 31. siječnja 2022. u Tvornici kulture, a za zagrijavanje će se pobrinuti novozelandski trash metal trio Alien Weaponry i engleski heavy metal bend Employed To Serve. Osim u Hrvatskoj, svoj će novi album u velikoj svjetskoj turneji predstaviti i u Skandinaviji, zemljama Beneluxa, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Švicarskoj i Austriji.

Bend Gojira je svoju karijeru započeo 1996. kao Godzilla, a postava se nije mijenjala od samih početaka. Bend čini legendarni kvartet: braća Joe i Mario Duplantier te Christan Andreu i Jean-Michel Labadie.

Uspjesi zlata vrijedni

Iza sebe Gojira uz „Fortitude”, ima još sedam studijskih albuma te se ubrzo popeo na ljestvici najaktualnijih metal bendova na svijetu. U njihovim pjesmama isprepliću se  prepoznatljivi elementi death, math, progresivnih i post-metal žanrova, dok u tekstovima progovaraju o filozofiji i okolišu.

Prva dva albuma, „Terra Incognita”(2001.) i „The Link”(2003.) dovela su Gojiru na prijestolje francuske metal scene, dok im je album „From Mars to Sirius”  iz 2005. osigurao priznanje i u britanskim krugovima.

Tada su potpisali ugovor s tvrkom Prosthetic što im je otvorilo vrata i Sjeverne Amerike. Nakon toga, nižu uspjeh za uspjehom, a njihov rad itekako je zamijećen i priznat. Dobitnici su nominacije za Grammyja 2017. za najbolji rock album „Magma” koji se našao na Billboardovoj ljestvici najboljih 200 albuma, te najbolju metal izvedbu za pjesmu Silvera.

Novi album „Fortitude” već u prvom tjednu od izlaska osvojio je srca brojnih obožavatelja Gojire, te je tada bio najprodavaniji album u SAD-u. Okitio se zlatnim ruhom i na Billboardovoj ljestvici rock i hard rock albuma.

Ulaznice

Ulaznice za dugo očekivani povratak Gojire u Zagreb u prodaji su od 5. srpnja po cijeni od 200 kuna, dok će od 1. kolovoza njihova cijena skočiti na 230 kuna, a na dan koncerta bit će 260 kuna. Osim Eventima i Entria, prodajna mjesta na kojima ih možete nabaviti su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop i Dallas Music Shop Rijeka.

Be social

Komentari