Glazba

Fleet Foxes se vraćaju u Tvornicu kulture

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Šest godina nakon posljednjeg albuma “Helplessness Blues” i rasprodanog zagrebačkog koncerta, velikani indie folk glazbe, Fleet Foxes vraćaju se 9. studenoga u Tvornicu kulture u sklopu “SuperUho predstavlja” glazbenog programa. Na velikoj europskoj turneji Zagreb će opet biti jedini grad na istoku Europe u kojem će Fleet Foxes uživo predstaviti svoj novi album “Crack-Up” koji izazi 16. lipnja.

“Helplessness Blues” je 2012. osvojio Grammy nominaciju za najbolji folk album, ali su Fleet Foxes u isto vrijeme ostali bez dotadašnjeg bubnjara Josha Tillmana, koji je odlučio reaktivirati svoju samostalnu karijeru stvorivši pri tom nov i iznimno uspješan alter ego Father John Misty. Premda je rad na novom albumu krenuo već u proljeće 2013., to se naprasno prekida budući da pjevač i gitarist Robin Pecknold seli u New York kako bi završio studij na Columbia Universityju. Tek 3 godine kasnije počinju dolaziti vijesti o ponovnom okupljanju grupe, kojoj se umjesto Tillmana na bubnjevima pridružio Neal Morgan i tako upotpunio sastav kojeg uz Pecknolda i dalje čine Skyler Skjelset na gitari, Casey Wescott za klavijaturama te Christian Wargo na bas gitari.

Kada u svojoj diskografiji imate takva sjajna izdanja kao što su istoimeni album “Fleet Foxes”, te već spomenuti “Helplessness Blues”, koji ne samo da su objavljeni u milijunskim nakladama već su proglašavani albumima godine, onda je jasno da je zadatak koji se nalazi pred nadolazećim albumom sve samo ne lagan. No čini se da malo tko sumnja u uspjeh novog studijskog uratka.

Ulaznice

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 150 kuna u prodaju kreću 5. travnja u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), te se po toj cijeni mogu se kupiti do 16. travnja ili do isteka zaliha. Nakon tog datuma cijena će im biti 170 kuna, a na samom ulazu, ukoliko ih ostane, koštat će 200 kuna.

Posebna pogodnost očekuje one koji planiraju odlazak u Primošten na 4. SuperUho Festival, a još uvijek nisu nabavili svoje ulaznice. Naime u ovom promotivnom razdoblju, uz kupnju Fleet Foxes ulaznica, ograničen broj festivalskih ulaznica za SuperUho će biti dostupan uz 30 kn popusta, dakle cijena će im u ovom paketu biti 220 kuna.

Be social

Komentari