Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Vizart

Kako do dobre fotografije? Novi tečaj Fotosekcije KSET-a nudi odgovor

04.03.2021. Ziher.hrFoto: Facebook Fotosekcija KSET-a
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Svi oni koji žele naučiti nešto više o fotografiji, razvijanju filmova i tamnoj komori, za to će imati priliku kod Fotosekcije KSET-a koja od 12. ožujka organizira fototečaj.

Na prvom dijelu tečaja govorit će se o osnovama rada fotića, kompoziciji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i boji, nakon čega slijede praktične radionice gdje će se sve teorijsko znanje i testirati, a polaznici mogu birati između digitalnog ili analognog modula, ili oba modula za one svestrane i neodlučne.

Fotosekcija KSET-a fotkanje

Foto: Fotosekcija KSET-a

Digitalni modul pokrit će pitanja kako obraditi fotku u programima za obradu, kako fotka ostaje na senzoru i koje su razlike između vrsta digitalnih fotića uz savjete za kupnju fotoaparata. Na analognom modulu učit će se pak o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva te o tamnoj komori.

Nakon završetka tečaja u KSET-u se održava i zajednička izložba polaznika.

Tečajeve je moguće pratiti i u prostorima fakulteta i online, a uvodno predavanje sa svim potrebnim informacijama o sadržaju, rasporedu i plaćanju održat će se 12. ožujka u 19 sati na FER-u, što će također biti moguće pratiti i putem online streaminga na stranici Fotosekcije KSET-a. Prijaviti se možete ovdje.

O samoj Fotosekciji i njezinim raznim aktivnostima pisali smo i u sklopu Mjeseca KSET-a na Ziheru!

(Visited 185 times, 1 visits today)

Komentari